A z kim tu niby chciałeś dyskutować - z pseudoprawnikiem, który o fizyce ma takie pojęcie jak krowa o podróżach gwiezdnych? Po co tu pisać, jak nawet Perrin powtarza w kółko to samo - to co mogę sobie wygogolować bez żadnego problemu, dokumentnie nie rozumiejąc sedna problemu?
Dla mnie po prostu teoria einstaina jest częściowo totalnie bez sensu - z tym, ze ja w odwrotności do Ciebie drogi panie głąbie uczący się bezmyślnie na pamięć, mam umysł stricte analityczny. Matmy/fizy nigdy się nie uczyłem, teorię potrafiłem sromotnie obalić, a część zadaniową potrafiłem przejść w pierwszej 10 na 1600 osób.
Przykład z weekendu który mnie znów rozłożył na łopatki - cały czas próbuję zrozumieć na logikę część teorii Einstaina i cały czas to mnie po prostu przerasta. Zrozumieć - mam nadzieję, ze rozumiesz co oznacza to słowo - podpowiem, że nie oznacza ono - nauczyć się na pamięć i powtarzać wyklepane regułki totalnie ich nie kapujac.
Więc: zakładając, że mamy Herculesa który potrafi piżgnąć obiektem z prędkością przekraczającą C. Fotony które podrażnią siatkówkę naszego oka biegnące z obiektu poruszającego się z prędkością C+ dotrą do oka Herculesa ZANIM on piżgnie tym obiektem. Czyli fotony będą nieść informację o obiekcie znajdującym się w jakimś punkcie przestrzeni i poruszającym się z prędkością C+ mimo, ze Hercules nadal będzie ten obiekt trzymał w swoim ręku...
By wszystko zgadzało się z Einsteinem i jego wzorami dopuszczamy, że obiekt przeniesie się w czasie (wstecz) lub będzie naraz w dwóch miejscach (zakładając, ze obiekt dostanie świadomość, będzie wiedział że zostanie rzucony i teleportnie się przy pomocy własnej siły woli - podobnie się tłumaczy dualizm korpuskalarno-falowy - fotony "wiedzą", ze przebiegają przez szczeliną lub nie - i udają albo falę albo cząsteczkę). Bo tak mówią Einsteinowskie wzory.
Tu jest teoria na ten temat, i tak nie przebrniesz nawet przez pierwszy akapit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Minkowski_diagramJa w dalszym ciagu uważam, ze jeżeli znajdziemy sposób na przesłanie informacji (tylko informacji) z prędkością C+ to cała teoria Einsteina zostanie pogrzebana, począwszy od podstaw składania prędkości przy prędkościach bliskich C.