Tor-Bled-Nam napisał(a):
Mark24 napisał(a):
Była różnica jeszcze 6-7 lat temu. Wtedy Pioneer Kuro zjadał wszystko na śniadanie, te bidne LCD nie miały nawet podejścia. Każdy to widział. Niestety cena tych plazm to było 200-300% soniaka na LCD. No ale za jakość się płaci. Aktualnie taką samą różnicę widziałem pomiedzy panasem LCD i panasem plazma. Tylko w drugą stronę. A plazma dalej kosztowała 20% więcej.
Ciekawe co na to Panasonic? Pewnie popatrzyli na swoje produkty, zgodzili się z Mareczkiem i dlatego przestali robić plazmy. hehe
ta pseudologika miała być śmieszna? Try again.
Mendol - w Polsce to dominuje co najwyżej średnia półka. Nikt nie chce przepłacać za markę - zalew szajsungów i innego badziewia.
Mendol - nie wiem co ty masz z tą czernią. Hopla jakiegoś. Postaw sobie plazmę obok nowego LCD i porównaj obraz na defaultowych ustawieniach. Różnicę widać gołym okiem. Kolosalną. Na korzyść LCD.
I sorry ale nie przekonasz mnie, że po profesjonalnym ustawieniu TV to plazma pokaże pazur. Zresztą u mnie TV jedzie na defaultowych ustawieniach i mam to generalnie w dupie. Podobnie jak 99% zwykłych konsumentów.
Kupuj sobie plazmę, przepłacaj i przeżywaj tą swoją czerń. Ludzie przez całe lata głosowali portfelami wybierając to co im bardziej odpowiada.
Porównywałem te modele:
Panasonic TX-L47ET50B
Panasonic TX-P50UT50B
szukałem czegoś 1080p, aktywne 3D, smart, okolica 50' (przesiadałem się z 37)
Wybrałem LCD. Obraz jaki generowała ta plazma był porównywalny z tanimi niemarkowymi LCD sprzed 5 lat. Serio Mendol.
I to samo radzę każdemu kupujacemu. Niech sobie każdy sam organoleptycznie porówna.