Cytuj:
Ktora definicje sekty mam porownac? Bo jest ich masa
Ta w ktorej jest mowa ze sekta posiada ziemskiego przywodce.
Cytuj:
1) nadmierna gorliwosc, niekwestionowane zobowiazanie dla identyfikacji i kierownictwa grupy
Co nazywamy nadmierna gorliwosci? To, ze chodza i glosza?Jezeli ich wyznacznikiem wiary jest slowo Boze spisane w Biblii i wierze ze to co tam jest napisane jest sluszne no to sry :/ To poprostu kwestia w co sie wierzy.
Co do reszty tego pkt mozesz mi wytlumaczyc na przykladzie SJ o co biega?Bo chyba zmeczony juz jestem i nie znajduje niczego :/
Cytuj:
2) eksploatujaca manipulacja czlonkami
Ze co??!!Tutaj to sie faktycznie usmialem.Czy to ze SJ zabrania sie cpac,palic papierosow to go wyniszcza?No i gdzie jest ta ekspolatacja??
Cytuj:
3) szkodzenie lub grozba szkodzenia czlonkom, ich rodzinom, spoleczenstwu.
(zakaz transfuzji krwi - genialna sprawa)
Jakie szkodzenie?Chodzi ci o krew?Tak jak pisalem to juz jest kwestia przyjecia zasad ktore sa w Biblii.
Nikt nie kaze byc komus SJ na sile :/
A jezeli ciagle sie tak czepiasz tej krwi to musisz wiedziec, ze sa juz lepsze metody niz transfuzja krwi ktora btw sama tez jest czesta przyczyna zgonow.
Co do przepowiadania konca swiata. Nigdy SJ OFICJALNIE nie podali daty konca swiata!Oczywiscie byly jednostki ktore przypuszczaly, ale w literaturze SJ nigdy nie byla taka data podana. Za duzo stron www przeciwnikow SJ chyba sie naczytales :/
Cytuj:
ale mi wystarczyla znajomosc z KILKOMA czlonkami tej sekty - zalosne.
Sry ale to jest zalosne :/ Takim belkotem dojdziemy do tego ze wszedzie jest z dupy i wogole fee bo wszedzie znajda sie debile ktorzy psuja oblicze grupy. Poznales organizacje? Widziales jakie stosunki tam panuja? Proponuje ci sie przejsc na zgromadzenie SJ gdzie rzeczy sie zostawia i idzie, a o dziwo jak wracasz to one caly czas tam sa. Jezeli goscie ktorych znasz byli cos nie teges to najprawdopodobniej zostana wykluczeni w niedlugim czasie. Wezmy liczbe osob z tej RELIGII!!(tak!!religii bo w Polsce jako sekta jest uznawana tylko przez nas wspanialy kler) i porownaj procentowo ile osob robi zle :/
Cytuj:
Jesli dla Ciebie czlowiek uczciwy = tylko SJ to wspolczuje Ci - musiales sie wychowac w strasznej okolicy
Gdzie napisalem ze TYLKO SJ jest czlowiekiem uczciwym?NIGDZIE wiec sry ale cos ci sie pomylilo. Znam pare osob ktore nie sa SJ i sa uczciwi(naprawde uczciwi, pewnie malo z nas jest takich), ale znam WIELU SJ i sa tez oni ludzmi uczciwymi
Co do okolicy w ktorej sie wychowywalem to naprawde nie masz czego mi wspolczuc bo jest to zajebista okolica
Ciesze sie ze sie wlasnie tu wychowywalem
Mam las(przez ktory nie moge grac przez neta jak niektorzy juz wiedza
) i boisko wiec Karolu zapraszam cie to zrobimy ognisko lub grilla i sie piwka napijemy