A wiec...
1. Nie, nie mozna tamowac. Mozna osiagnac "pet-y" w 3 sposoby.
a) Zrobic questa po ktorym otrzymujesz specjalny naszyjnik i w ten sposub przywojusz dane zwierzatko. Mozna w ten sposub osiagnac wikla [lvl 15], wyrma na ktorym bedzie mozna jezdzic [lvl 35] i jeszcze jedno zwierzadko ktore teraz nie pamientam.
b) Zrobic postac [klase] ktora to otrzymuje "pet-a". Na przyklad Dwarf Artisan, Wizard etc...
C) Zostac leaderem wlasnej gildii i podciagnac ta gildie do rangi powyrzej 3 [nie wiem jakie sa dokladne wymagania ale wiem ze gildia musi byc dosyc wysoko]. Wtedy jako leader morzesz dosiasc latajacego smoka [tylko leader moze].
2. Raczej nie. No mozna rowniez bawic sie w handel ale jest toryzykowne gdyz jak ta glowna masa ludzi przebija sie przez poziomy bron/zbroja poczatkujaca staje sie coraz to tansza w efekcie mozna zaplacic za cos wiecej i puzniej byc zmuszonym sprzedac to dane cos taniej [i byc stratnym]. Ja tam nigdy nie mialem glowy do interesu wiec to juz twoja decyzja w tej dziedzinie.
Mozna tez bawic sie w craftera. Oni [dwarf Artisan] sa teraz jednymi z najbogatrzych gosci w grze. Dobrze miec duo Scavenger/Crafter. Wtedy do jestes nie zalezny od materialow.
Poza tymi malymi odstapkami mozna tez bawic sie w bot-owanie i sprzedawanie basy na e-bay czy cos. Nie jest to dos ciekawe jednak.
3. Chociaz nie bralem jeszcze udzialu w takim ataku to jednak zakladam ze tak. To bedzie cos w styku DAoC. Bedzie mozna niszczyc niektore mury/bramy, mozna bedzie urzywac siege golems i innej siege broni [artisans/guild leaders] itd. Poczekamy do 1-wszego czerwca to zobaczymy bo juz jest duzo gildii ktore sa na tyle mocne by zaatakowac zamek.
4. Nie. Ma byc jednak rowniez z pierwszym czerwca system "Guild Hall-s" czyli domow gildii. Nie wiem na jakiej to bedzie zasadzie [czy zrobia nowy teren, czy tylko domy gildiowe beda w gildiowych zamkach]. Na to pytanie musimy czekac.
Wiem jednak ze nie bylo i nie ma zadnych rozmow natemat prywatnych domow dla graczy.
Uff, to chyba tyle
Cya in-game, Luki.