Cytuj:
PO-PiS to partie centrowo-chrześcijańskie w programie mają liberalne i lewicowe pomysły, a dla wyborców populistyczne hasła.
PO to bardziej lewicowa jak liberalna partia, PIS to taka social prawica. Teraz już nie zauważam podziału na lewicę czy prawicę. Wszystko kręci się wokół obsesyjnego pozyskiwania głosów. PIS miało zadatki na porządna prawicę, elektorat niestety jest ważniejszy;/
Cytuj:
Np. powołanie CBA, roszady w pozostałych służbach, może państwo policyjne to za mocne słowa ale jednak konikiem PIS była próba większej kontroli tak tym cyrkiem, niestety np. teraz lekarze zamiast przyjmować łapówki zakładają prywatne praktyki i tak czeszą kasę;/
Cytuj:
a w jaki to sposób ?
Układ z radyjkiem, i wciąganie ludzi rydzyka na listy, duże datek na świątynie opatrzności z budżetu państwa, wiem że inne rządy też próbowały albo coś dały, np PO chyba 10 mln, ale PIS tutaj wiódł prym. Było więcej takich ukłonów w stronę kościoła, wiadomo największa grupa wyborców, ale jak pokazało PO to można olać swój elektorat (np. przedsiębiorcy) i sobie dobrze rządzić.
Cytuj:
ale to zawsze robiło AWS, UW, PO, PiS, PSL, z drugiej strony kmioty i sld, zawsze tak było i pewnie będzie
Ja nie mówię że nie tylko określałem w która stronę się bardziej PIS odchylał albo chciał się odchylić. SLD za swoich rządów nie było aż takim wrogiem kościoła i nie stało tak za homo. Mnie najbardziej wkurwia ze głosuję na partię której poglądy pokrywają się z moimi, później wychodzi jak zwykle, politycy uginają się jak trzcina na wietrze. Wszystko sprowadza się do żałosnego lizania dupy komu tylko bądź żeby tylko mieć te dietkę. PIS jakby wrócił może by znowu zaczął robić ład, trochę niestety nie chce mi się w to jednak wierzyć, przecież sami sobie krzywdy nie zrobią. Polityka to w dzisiejszych czasach jest tak zmienna że bardziej to przypomina hazard.