@Goatus spróbuje odeprzeć te argumenty
1. A co mam zrobić jak mnie zaatakował kiedy miałem 50%hp i zaraz padnę? To oczywiste że się ukryje się na chwile, zregeneruje i wrócę żeby zapierdolić tą gnidę co mi zadała cios w plecy. Ja to nazwałbym boską sprawiedliwością a nie odwetem. Dlaczego nie mogli by wprowadzić rozwiązania że po zaatakowaniu gracza jest się na czarnej liście do odstrzału przez 30min, a po zabiciu 2 godziny. Dodatkowo po zabiciu spadają ci niektóre statystyki. Wtedy by się zastanowił 2 razy taki PK, zanim by zaczął swoją małą wojenkę.
2. Owszem że nie mogę założyć broni D – gradowej, ale tej najlepszej przed nią już tak a na 1lvl to jest jak dar niebios
3. Party jest po to żeby gracze mogli zabijać trudniejsze mooby, ale głównym celem party jest integracja graczy. Niejednokrotnie później zaczynasz rozmawiać z osobami które poznałeś w party. Żeby zachęcić do party to albo tak konstruuje postać ze na wyższych lvl sama sobie całkowicie nie radzi i jest zmuszona do szukania party, albo daje się bonusy nieosiągalne w grze solo. W L2 tego brak, party nic nie daje, ani extra xp, ani wypadnięcia lepszych przedmiotów, więc po co mam iść w party???
4. Dla mnie gra była monotonna i nadal widzę że się nic nie zmieniło. Piszesz "iść zapolować na kogoś", nie rozumiem tej radości PK całkowicie nieznanej osoby, która zawiniła tylko tym że znalazła się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. Dalej piszesz żeby zebrać grupe i iśc na red mobby, dlaczego tak nie może być zawsze, tylko od czasu do czasu. Czy nie przyjemniej walczyc w party z red moobami gdzie bład 1 osoby konczy się zgonem wszystkich. Czy takie party nie jest bardziej emocjonujace i ciekawsze od monotonnego zabijanai 2000 szt jakiś smieci. Ale przecież tak być nie może patrz system party.
5. Gra ma b durze wymagania graficzne, jest piękna ale zobaczmy co powiesz kiedy będzie oblężenie zamku. Podobno to ma być osią gry, oblężenia, ale na takim sprzęcie co masz ( ja mam podobny) to nie weźmiesz udziału w tym. A może mamy już wiekowe komputery, myślę jednak że ten procesor 3.0GHz i Radeon 9800 też by tego nie uciągnął (mówi tu o 50-100 osobach w polu widzenia i wszyscy używają skilli)
6. W grze dla mnie jest niezbędny friend czat, i nie mowie tu o czacie gildii. Ale o czacie gdzie mogę mówić jednocześnie do wszystkich moich znajomych na friend list. Fakt nie wszystkim podoba się że pisze po polsku na friend czat, ale to nie jest problem. Wyobraź sobie że potrzebujesz 300k gold i masz 30 znajomych, albo wołasz o pomoc czy organizujesz party. Czy wtedy chce ci się wysłać 30 prywatnych wiadomości. Jeszcze inaczej chcesz sobie po prostu pogadać na jakiś temat w czasie expowania, ze znajomymi, i co ??? Uważam że friend czat jest jedna z ważniejszych rzeczy w mmorpg, i nie zawsze chce pisać wszystkiego na ogólnym czacie.
7. Tu się zgadzamy
8. Jeżeli rozwój postaci opiera się na braniu wszystkich zdolności bo jest ich tak niewiele że na wszystko starczy to czy nadal jest to mmorpg. Dlaczego nie było od początku po 5-6 drogi rozwoju postaci, dlaczego nie można mixsować postaci. Producentowi brakowało wyobraźni?? Przecież jednym z magnesów mmorp ma być b. duża możliwość personalizacji swojego bohatera. Tu są wszyscy identyczni jak klony.
9. Z tym się nie zgodzę, fakt trafiają się oszalali Amerykanie czy Europejczycy, ale to Azjaci potrafią grać jakby to była ich cel życia.
10. Czas pokaże, ja już grałem w mmorpg który został właściwie zniszczony przez p2p i całkowite ignorowanie skarg i sugestii graczy przez producenta. Może L2 tak nie skończy.