Deshroom napisał(a):
pogralem ze 200 tur i fakt ze bylo pasywnie. Zaczalem podbijac miasta sasiada. Mialem 2 podbilem 3. Nagle sie okazało że z drugiej strony ktos mnie pierwszy raz zaatakowal bardzo silną technologicznie armia i podbil mi 2 miasta w 3 tury
Rozbilem o ta jego armie swoje 3 pelne i chyba moge zaczac od poczatku bo on idzie dalej.
Jest pasywnie ale potencjal ai jest. Czekam na patcha.
Ja mam juz tez cos kolo 150 tur i rzeczywiscie robi sie nudno czasami. Chodzi sie po tej mapie, szuka ruin, jedyna trudnosc to mobki z wiosek, ktore i tak mozna spacyfikowac w miare prostym questem. Moze moim bledem bylo ustawienie 4 graczy na mapie 6 osobowej.
Mimo tego, jest jakos.. pustawo. Gram Broken Lords, brakuje mi troche jednostek ranged. W ogole cala walka jest tez jakas taka miałka. Moze nie do konca rozumiem jak to powinno dzialac.
Estetyka gry jest spoko, takie intro z gry o tron. Wyrastajace z ziemi elementy, DOF, etc. Fajniusie.
Minus jest taki ze mozna miec tylko jedno miasto, a wszystkie anomalie i ciekawe rzeczy sa porozrzucane po regionie. Extractorami nie da sie wszystkiego zrobic.
Z drugiej strony, doszedlem dopiero do Tech2, wiec dalej moze byc troche wiecej zabawy.
Definitywnie jest feeling 'one more turn', co jest dobre. Z drugiej strony, rozgrywka jest po prostu wolna, i czasem mam wrazenie ze klikam next turn i niczego nie osiagam przez kilka tur. Zobaczymy po kolejnych 100 turach.