krzym1 napisał(a):
Że tak pozwolę sobie odkopać, bo mam podobny problem.
Ogólnie po 4 latach studiów automatyki wiem co to pętle warunki itp, ostatnio na własną rękę zacząłem się uczyć cpp z jakiegoś kursu i kurde nie bardzo widze jak miałbym wymyślić i zrobić sobie projekt, jak choćby napisać okienkowego tetrisa - chyba że źle zrozumiałem wasze posty
Pare miechów temu kodziłem coś w VBA na zasadzie sklejania kawałków kodu z internetów bo słabo ogarniałem temat i ciężko powiedzieć żebym coś z tego wyniósł
chocby ten nieszczesny tetris,
ja na swoj pierwszy projekt to zrobilem screen scrapera + web app
ale przeciez nie kodowalem wszystkiego od zera, sciagnalem mvc3 + entity framework, 2-3 tygodnie i mialem dzialajace appke ktora korzysta z bazy etc
o to chodzi a nie o to zeby zakodowac tetrisa i zaczynac od kodowania biblioteki graficznej i rysowania kwadracikow, tego wlasnie brakuje ludziom po polibudach , w chuj algorytmow a malo inzynierii oprogramowania , czyli tego jak sie faktycznie pisze kod
jak jestes na automatyce, to zrob sobie jakis termometr, silownik ktory mozesz sterowac/odczytac z appki , wystaw to web servisem i skorzystaj z innej web apki
wrzucisz link do stronki i repo w githubie w CV i na brak tel nie bedziesz narzekal , tylko trzeba chciec
a jak to wszystko postawisz jeszcze na AWS to mniej niz 7k nie wolaj