mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
******

Posty: 3429
Dołączył(a): 25.10.2010
Offline
PostNapisane: 25 paź 2014, 19:51 
Cytuj  
Ja bym dodal guacamole i jalapenos :P (Do tych burgerow)


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 15620
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 paź 2014, 22:12 
Cytuj  
jalapeno zawsze daję - to jest podstawa mojej diety :P


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 26 paź 2014, 13:42 
Cytuj  
https://www.youtube.com/watch?v=oWiGajiYkx4


Mendol napisał(a):
w przepisie jest 8gr cukru.
na ta ilosci maki jak dlugo (oczywiscie srednio w temp pokojowej) ciasto powinno wyrastac?

ciężko napisać, generalnie ciasto drożdżowe lubi temperature do 30 stopni, jak są dobre proporcje to aż piszczy jak przerabiasz, po zrobieniu powinno podwoić objętość do 20 minut, wtedy można już wykręcić bułeczki lub jeszcze raz pozwolić na wyrośnięcie ( będą całkiem inne ), gotowe bułki na blaszce też powinni podwoić objętość, jak zaczniesz piec za wcześnie lub za późno to będą całkowicie inne

pamiętajcie że z jednego takiego ciasta można uzyskać całą game różnie smakujących, rożnie wypieczonych, chrupkich, miękkich, pulchnych wyrobów, wszystko zależy od tego ile rośnie, ile razy przerobione, ile rośnie przed piecem i jak się piecze :)
( bułka poznańska, kajzerka, burgerbuła, kebabplacek, sztangielka, rogale, buchta, chałka... )


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 paź 2014, 14:54 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Efekt końcowy po Waszych poradach:
Obrazek
Chyba troszkę przesadziłem z chili w mięsie, ale buły wyśmienite. Jajo i sos sojowy wyeliminowane z mięsa.


Calkiem spoko. Ja bym tylko lekko podgrillowal pomidora i zamienil ogorki kiszone na jakies pikle albo korniszony.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 00:12 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Efekt końcowy po Waszych poradach:
Spoiler:

Chyba troszkę przesadziłem z chili w mięsie, ale buły wyśmienite. Jajo i sos sojowy wyeliminowane z mięsa.


i jak? w smaku.


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

***
Avatar użytkownika

Posty: 15620
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 00:23 
Cytuj  
W smaku bardzo spoko. Prawie jak z dobrej burgerowni, a lepiej już niż w przeciętnej.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 09:09 
Cytuj  
nie przesadzacie? nie chce krytykowac umiejetnosci kulinarnych tczewiaka bo ich zreszta nie znam ale spuszczanie sie nad kotletem z ogorkiem bulka i pomidorem :) uwielbiam burgery ale tylko w knajpach te domowe to co bys nie robil to jednak zawsze wyjdzie tak domowo chyba ze do wodeczki.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 10:31 
Cytuj  
co ty pierdolisz :)
a czym sie rozni ten knajpiany? ma lepsza bulke, mieso, ogorki?

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 10:38 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
co ty pierdolisz :)
a czym sie rozni ten knajpiany? ma lepsza bulke, mieso, ogorki?


Ogorki napewno! (mowie o tym Tczewiaka).

Czasem tez w knajpach maja porzadne amerykanskie sosy, ktore u nas ciezko dostac (przynajmniej w Gda, o wsi nie wspominajac).

Ja ostatnio kupilem w biedrze gotowe beef burgery, do tego zwykle bulki, ser w plastrach, pomidor, cebula (wszystko z biedry), ostry sos barbecue i tez wszystkim zajebiscie smakowalo :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 11:06 
Cytuj  
no troche przesadziles z tym miesem z biedry, nie nadaje sie do jedzenia.
ale ostatnio maja w uj zajebiste promocje. rum bacardi 30zl, wczoraj pomidory cirio po 2.40pln puszka.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 11:28 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
no troche przesadziles z tym miesem z biedry, nie nadaje sie do jedzenia.


E tam, nie jest zle (choc oczywiscie gorsze niz ulepione samemu). Burgery sa od beef mastera - kiedys w macro kupilem t-bone z tej firmy i byl zajebisty. Ponoc nawet knajpy od nich biora mieso.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 11:58 
Cytuj  
Dokładnie, takie pierdolenie a jakby ktoś odpowiednio przyrządził i zalał sosami to Mednol by wpierdalał oblizując penixa.

Anyway ostatnio lałem jak jacyś kolesie kupili w Macu kanapki i nuggetsy, pokroili w kostki na wykałaczki.
Zawieźli to na jakieś targi/konwent/spotkanie (???) ludzie walących gruchę do zdrowej żywności organicznej i poddali degustacji.
Oczywiście eksperci ich "przysmaki" określili jako najlepsze, zajęli pierwsze miejsce a jako powody podali, że to przepyszna żywność organiczna.

HE HE HE~!

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 12:24 
Cytuj  
nie, nie pierdolenie, bo przetestowalem ta wolowine z biedry kupujac kawalki na steki i byly chujowe, w porownaniu do tych zamawianych z befsztyk.pl
poza tym musialbym byc radziem, zeby steki sosem zalewac :)
moze do strogonof'a sie nadaje, ale do niczego wiecej.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:39 
Cytuj  
Jeśli zaopatrzenie w hipermarketach to polecam mięso z macro i sellgros, ewentualnie auchan, wszystkie trzy mają dobrej jakości mięso gdzie zaopatrują się restauratorzy i dobre kuchnie, oczywiście trafią się im też wpadki, od tesco i carefour to lepiej trzymać się z dala, miałem styczność z pracownikami i sporo się nasłuchałem, podobnie z dostawcami mięsa do tych ostatnich, tragedia!
Kupuje tez często w kaufland ale tam to loteria podobno ale znajoma za ladą zmienia sytuacje :)

Co do mięcha w burgerach, wołowe więcej wymaga i od samego mięsa i od przygotowujące, łatwo zrobić byle co i tylko szkoda zmarnowanego czasu i brudnych garów, wołowo-wieprzowe jak dla mnie smaczniejsze.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:39 
Cytuj  
Jedzenie z biedry? Ja pierdole. Przecież dyskont ma sprzedawać jak najtaniej, a dostawca do ceny dostosowuje jakość. Warzywa, jakaś mąka może. Ale cokolwiek przetworzonego albo mięso? Niezły hardkor.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:42 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
nie, nie pierdolenie, bo przetestowalem ta wolowine z biedry kupujac kawalki na steki i byly chujowe, w porownaniu do tych zamawianych z befsztyk.pl
poza tym musialbym byc radziem, zeby steki sosem zalewac :)
moze do strogonof'a sie nadaje, ale do niczego wiecej.


ale my rozmawiamy o burgerach.

Porzadny stek z beef mastera kosztuje w macro ponad 50 zl, wiec to raczej nie jest target biedronkowy.

Mieso na burgery to nie steki, nie trzeba mielic poledwicy do tego :), zreszta by nie wyszlo bo ma za malo tluszczu. Mieso na burgery zbyt malo tluste jest chuja warte.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:44 
Cytuj  
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Jedzenie z biedry? Ja pierdole. Przecież dyskont ma sprzedawać jak najtaniej, a dostawca do ceny dostosowuje jakość. Warzywa, jakaś mąka może. Ale cokolwiek przetworzonego albo mięso? Niezły hardkor.


wlasnie mieso z biedry jest spoko, bo nie dodasz tam maczki

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:50 
Cytuj  
Wodę można wstrzyknąć, krowy pewnie na antybiotykach albo wołowina z padniętych mlecznych. Jak liczycie na cokolwiek lepszego z dyskontów to proponuje się obudzić. Dostawca ma jedno kryterium: cena, bo Polak lubi tanio, może jeść gówno.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 13:54 
Cytuj  
wiesz mrynar, ja mieso na burgery kupuje taniej u znajomego rzeznika, niz wychodzi w biedronce kupno tych stekow.
i tak jak pisalem, sam ustalam, z ktorego kawalka wolowiny chce zrobic burgera, ile tluszczu, jak zmielone (jak mi sie nie chce w domu mielic).

******

Posty: 3429
Dołączył(a): 25.10.2010
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 14:25 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
nie, nie pierdolenie, bo przetestowalem ta wolowine z biedry kupujac kawalki na steki i byly chujowe, w porownaniu do tych zamawianych z befsztyk.pl
poza tym musialbym byc radziem, zeby steki sosem zalewac :)
moze do strogonof'a sie nadaje, ale do niczego wiecej.


Bo te steki z biedry sa do dupy, ale te burgery sa calkiem dobre, tylko za male do porzadnego burgera.


_________________
Obrazek

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.