Do rts/moba tez warto mieć nieco lepszą mysz. Ale do takich gier warto mieć dodatkowe klawisze.
Odezwał się prawdziwy mężczyzna o szerokich barkach.
Cos mowiles na temat wypowiadania się na tematy na które nie ma się pojęcia?
Potrzebuję lżejszą mysz bo trzymam mysz samymi palcami. Zwyczajnie przy lżejszej myszy jest wygodniej i przy dluzszej pracy/graniu mniej męczy nadgarstek. Żadna filozofia. (przy takim kwaku G700s bylaby ostro wkurwiajaca)
Venan - G700s to dobra mysz jak na bezprzewodową mysz i laser. Jak nie grasz wiele w fpsy to Ci wystarczy. Ważne, że wygodna. Optyk chodzi po niemal każdej powierzchni. Do lasera zaleca się jakieś twarde podkładki, które sporo kosztują (jak na podkładke) - na takich się nie znam, slyszalem w polecanych o G440 (ponoc dobrze wspolgra z logitechami). Bezprzewodowa natomiast chodzi o responsywnosc czy input laga... no nie jest to polaczenie po kablu jednak. Ale G700s ponoc radzi sobie bardzo dobrze. Dla mnie tez to cholerstwo za drogie.
Podsumowujac G700s to bardzo dobry laser (ale jednak laser), zaopatrzylbym się w jakas dobrą twardą podkladke do niej.
http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzj ... podkladek/----
Ja obecnie pykne od czasu do czasu w CSGO i o ile g100s była dla mnie zajebista w QL, to jakos w csgo jest mocno średnia. Wracam do MS WMO (do csgo w wyższych rozdzialkach tez średnio się już sprawdza). I chyba sprawdze Abyssusa 2014, wydaje się dla mnie idealny.
Obecnie mój pro zestaw MS WMO za 45 zł + podkładka A4 Tech 500mp za 20 zł. I tak tez zestaw jest niemal dla każdego w pełni wystarczający.