Podsumowując, gra jest fajna oprócz jednej rzeczy...
Grafika i performance tak jebie, że aż żal. Widać po raz kolejny kalectwo konsoli w tej grze i tworzenie jej tylko na tą platformę, PC to drugorzędna sprawa. W czasie ustawiania grafiki, nie zapisuje ustawień... zacząłem czytać dlaczego i wiecie co DEVS napisał?
"spróbujcie je zmienić i akceptować poprzez pada, na pewno pomoże"
No qrwa lol. To samo jest z Nvidia Turbulence -->
http://youtu.be/RQAISJL2pMg .Gra się crashuje przy tym, po zabiciu drugi raz bossa dostałem crasha i musiałem to robić jeszcze raz. Myślałem, że mnie zaleje. Cały interfejs jest dla Marka typowy, bardzo mnie to wkurwia że mając high end PC musisz się pierdolić bo devsi zrobili grę na konsolę a Ty jesteś plebem który siedzi przed monitorem którego wszyscy mają w dupie.
Wydajność kompa tak spada z tym, że żal. Może nie wydajność, źle się wyraziłem bo na 770GTX lata wszystko bardzo ładnie, ale gra po prostu z tym źle chodzi, widać jak zajebiście twórcy podeszli do tematu, przeczuwam że zaimplementowali tą funkcję kompletnie jej nie testującn na PC.
To samo się tyczy tekstur na Very High. Przy 2GB na 770GTX nie ma szans grać na Very High bo gra skaczę podczas rozgrywki, to samo było z Mordorem ostatnio, tak samo się zachowywała u mnie jak LoTF.
Gra w FullHD bierze tyle ramu z GPU, co 4k. NO proszę Was... Ogólnie to powiem tak na koniec. Jeżeli zobaczę to samo w kolejnych tytułach i przeczytam o tym w necie w czasie premiery i kilka dni po premierze, przestanę kupować te tytuły które są głównie zrobione dla ludzi na konsolach. Nie chcę się po prostu znowu wkurwiać... i ogromnie się zastanawiam, czy Wiedźmin taki nie będzie, mam nadzieje że nie i nie będzie tych samych problemów.
1. Mordor - Very HIGH crashe, skakanie gry zajebiste, nie idzie grać,
2. Lords of The Fallen - Nvidia Turbulence APEX SUX, crashe gry, problemy z performance
3. Watch DOGS - o tej grze to nawet nie będę wspominał bo to jedna wielka kupa jeżeli chodzi o rynek PC, nie dość że wszystko zostało zmienione z grafiki, to oprócz tego na Very HIGH gra skakała jak punkt 1 i 2.
Ja rozumiem, że 770GTX to nie jest karta najwyższych lotów, ale kurwa bez przesady. 16GB ramu, SSD, i7920 @ 4GHZ i 770GTX i są takie problemy w najnowszych grach, co tytuł to jest jakiś shit. Człowiek kupuje i się później tylko zawodzi... a devsi na forach dają takie tłumaczenia i fixy, że się zastanawiam nie raz jak można w ten sposób tłumaczyć graczom co mają zrobić... kompletna paranoja.