Nefastus napisał(a):
Z innej strony, jak juz mowilem, te wybory to jedna wielki burdel jakiego Polska nie doswiadczyla od PRLu. To mnie najbardziej wkurwia i z kilkoma innymi osobami zaczynamy pracowac nad kilkoma projektami, m.in. manifestacja domagajaca zagranicznych obserwatorow podczas wyborow parlamentarnych. Cala ta PKW trzeba wyjebac i dokladnie przeskanowac i ludzie powinni siedziec w pierdlu.
Witaj w Polsce.
Zeby wyjebac piernikow z KNP trzeba by zmienic ustawe, a partiom sie oplaca taki burdel, bo kazda duza partia potrafi w nim cos dla siebie ukrecic.
Bylem przewodniczacym komisji kiedys, dwa razy bylem czlonkiem, pilnowalem tez wyborow w Domu Pomocy Spolecznej. Zadne z tych glosowan nie byly uczciwe, ja sam nie bylem uczciwy w imie interesow partii ktora uwazalem za najlepsza dla Polski wtedy.
Uniewaznianie glosow jest w Polsce banalnie proste i zaden czlonek nawet okiem nie mrugnie jak to zrobisz z glosem na "oszolomow" z KNP, Samoobrony itp
Glosowanie w DPS to wogole jeden wielki cyrk.
Napisalem Wiplerowi na FB - chcecie miec szanse w wyborach to musicie miec czlonkow w prawie kazdej komisji wyborczej w Polsce. Mezowie zaufania to bzdura, posiedza, posiedza, a kolo 22.00 pojda spac, a walki sie robi wtedy kiedy jest pozno. Jeden pan pojdzie na fajke, pani na kawke albo do kibla i mozna uniewaznic kilka kart jak nikt nie widzi o ile oczywiscie czlonkowie nie ustala ze wycinanie oszolomow jest sluszne.
Nie siedzialem w polityce zbyt dlugo, ale zdarzylem sie napatrzec na tyle gowna, ze mi jest niedobrze do dzis. Te grube swinie zdolne do wszystkiego w imie partykularnych interesow.
Widzialem tez jak dzialali mlodzi demokracji w czasach jak Slawek Nowak mial 20 lat. Byli pewni siebie i chcieli wyruchac starych piernikow z UD. Po czesci nawet im sie to udalo. KNP niestety troche przypomina mlodziezowke PO :/ do tego nie maja wsparcia grubego biznesu sterujacego Tuskiem, Lewandowskim i reszta bandy.
Mlodzi z PO mieli kasy jak lodu na kampanie, a tez na poczatku nie umieli nic zdzialac. Slawek Nowak to mial problem z zostaniem radnym mimo ze startowal z pierwszego miejsca.