Pograłem ze 2h - zacząłem od razu na hardzi magiem.
Póki co wydaje się ok i powiem, że dobrze się czuje w roli jaką BW mi dało w tej gierce:). Muzyka spoko, grafika imo zajebista i daje klimat. Miejscówki ciekawe. A no i ten elf mag co się go ma na początku też zajebisty w sensie gadki i sama postać wydaje się bardzo ciekawa. Mam wszystko na high z teselacją na medium i chodzi w granicach 60 fps.
Co do combatu - widać, że jest bardziej "action" niż w DA:O ale imo jest znacznie lepiej niż w dwójce. Każdy może mieć 8 skilli aktywnych czyli nie tak mało i chyba do dynamicznego combatu wystarczy. Póki co nie musiałem stosować jakichś wymyślnych taktyk - zobaczymy jak będzie później. Liczę, że to nie będzie tylko tank and spank od początku do końca gry.
Kamerę taktyczną póki co sobie odpuściłem ale pewnie potestuje jak będą trudniejsze walki. Ustawienie Si też jest chyba dość ważne. Jedyne co mnie martwi to póki co kruchość mojego maga - brak opcji ucieczki póki co(poza barierami/stunem), chyba muszę bardziej jakiegoś aggro tanka zbudować i nim tauntować wszystko.
Za mało póki co aby wystawić jakąś konkretną ocene ale na tą chwilę jestem zachwycony.
Spoiler co do prologu