Ja stawiam 2 do kasy +2-3 żarcia i co 2 pietro 1 do nauki. Podstawa to dobrzy hirosi. Tak trza dobrać ekipę co by był jeden speedy Gonzalez (wtedy z kryształem dojdzie zanim monstra się zbliżą. 1 Rambo (koleś co daje 0,2 żarcia co 5 kili(chyba) jest bardzo ok, 3 i 4 powinni mieć wspomaganie generatorów przy których stoja (podwajają produkcje). Fajnie jak 1 z nich ma naprawę.
http://dungeon-of-the-endless.wikia.com/wiki/Heroes1.Gork lub Elise robią za Rambo.
2. Kreyang (ma Endless Expert (+ 2 co drzwi do science)/ Mormish do podwajania produkcji-> skill operate.
3.Joleri//Sara do ucieczki z kryształem.
Bonusowi sa za Endless Legend i tą droższą wersję gry.
Z poziomu na poziom można zabrać tylko 4 itemy (max w plecaku), więc wszystko nadwyżkowe co się znajdzie warto sprzedać (czasami jest 2-3 handlarzy i dają np pył, żarcie/science za itemy (sprzedaż).
Ja jak już znajdę wyjście to podprowadzam energię do niego (nie zawsze styknie pyłu). Operatorów wysyłam do wyjścia co by już czekali, Rambo stoi np na skrzyżowaniu/wrażliwym przejściu. Gonzalez bierze kryształ i spierdala do wyjścia. Jak dojdzie wysyłam Rambo do wyjścia i wtedy czekam na hordy. Ubijam ile się da i poziom w górę.
Wpierw stawiam 3-4 generatory, a poźniej robię rekonesans rambo, aż znajdę wyjście. Ostatni pokój z energia pilnuje 1 operator i Gonzalez. Jak znajdę wyjście rozbudowuje się do niego (prawie zawsze zostają jeszcze 3-8 drzwi) i wtedy na spokojnie prowadzę eksplorację. Od 8 pietra ta taktyka może nie wypalić (za dużo pokoi). JAk ma się farta to zadziała, jak nie to jest się w 4 literach
Fajny jest np gaz pieprzowy (monstra się same atakują). Głównie stawiałem na podstawowe działka, ale postawienie na science może jest dobrym pomysłem (ja wolałem żarcie i koksowanie bohaterów)