yureei - weź to na logikę. Czy ktokolwiek kto dostał paczkę na czas fatygowałby się by poszukac fanpage i napisać jak zachwycony jest jakością usług?
W tym roku zrobiłem 36 orderów (sprawdziłem), około 40-45 rzeczy. Nie miałem żadnego spóźnienia, nie pochwaliłem ich ani razu na żadnym fanpage'u.
Pomyłki i spóźnienia były są i będą. W każdym bądź razie ja praktycznie przestałem kupować w innych sklepikach, chyba, że cena na amazonie jest rzeczywiście dużo wyższa i uzasadnia kilka dodatkowych dni oczekiwania i nie sądzę bym był takim wyjątkiem. Generalnie o ile standardem jest dostawa z amazonu w 24h lub wcześniej, to standardem na ebay + cała reszta jest "do tygodnia".
Amazon zrobił dwa zajebiste posunięcia - otworzył się na sprzedawców podpinaczy jednocześnie zwiększając asortyment produktów kilka tys. razy. Z księgarni online stał się sklepech molochem gdzie możesz i kupisz wszystko od wideł, poprzez części samochodowe, zabawki i ubrania do książek, gier i muzyki.
Potem postawił na jakość - strasznie pilnuje sellerów third party (nawet dostałem kiedyś od nich telefon, że muszę podnieść jakość usług i jak to zamierzam zrobić gdy rok temu w zawierusze przedświątecznej sprzedałem więcej niż miałem na stanie i kilka zamówień musiałem ludziom cancelnąć) i wygodę. Klikasz raz i jutro puka do Ciebie kurier. Proste.
Amazon ships a lot of packages, in case you didn’t already know. At peak last year, Amazon sold 306 items per second, which is about 26 million per day.naprawdę robi wrażenie.
Podsumowując ludzie zawsze będą narzekać. Nigdy nie da się uzyskać 100% niezawodności czy punktualności.