candi i mrynar, ja za tego dziadeczka nie mogę sie wstydzić, trzeba nam więcej ludzi o takim podejściu, nie tylko skrajności po obu stronach koryta.
odnośnie kredytów udzielanych przez banki we frankach, nie wydaje się wam że na tym i tak zarabia bank, który stał się zwykłym spekulantem ?
ewentualne przewalutowanie bije po kieszeni banki, a jaki polityk PO zaszkodzi sobie w ewentualnej dalszej karierze, która wymaga jednak służalczych stosunków z nimi ?
nie zdziwi mnie jak PO wymyśli sobie jakieś "wsparcie" dla tych co brali kredyty ale wsparcie z naszej kieszeni, może przesadzam ale kto to wie ?
Odnośnie górnictwa, stworzenie wielkiego molocha w górnictwie było idealne w końcowym efekcie, ponieważ setki firm, które drenują kopalnie działają jakby w wirtualnej rzeczywistości podtrzymywanej od ośmiu lat przez PO, normalnie trzeba by te dobre kopalnie prywatyzować, te złe zamykać, wrzucając je do jednego wora pozwoliło sie na wegetowanie przynoszących straty i stworzenie wielkiego rynku węglowego dla w/w firm.
Nie będzie tajemnicą jak wspomnę że w/w firmy w większości nie powstały w wyniku wolnorynkowych zasad.
Obecne "wygaszanie" pozwala na podtrzymanie sytuacji, a dodatkowo zagraża naszemu bezpieczeństwu energetycznemu.
Podsumowując te dwie sprawy, zadajmy sobie pytanie na kim bardziej zależy PO, na tych kilku dziesięciu tysiącach górników, którzy i tak nie głosują na nich, czy na potencjalnym wyborcy, który za zmniejszenie raty jest gotów oddać głos na PO ?
Mendol, jak ci zmniejszy kopaczowa rate o 80% to zagłosujesz na nią ?