Mark24 napisał(a):
Czy porażka to bym nie powiedział. Nadal to najwydajniejsza karta nie licząc 980. 3,5 GB pamięci w fHD to praktycznie nic nie wykorzystuje albo miedzy high/ultra nie widać różnicy. Kolejne bicie piany o nic. Oczywiście marketingowo słabo to wypada i nvidia strzeliła sobie w stopę ale mimo tego 970 to nadal cicha, wydajna i energoszczedna karta.
Wszyscy pokazują testy z benchmarków ale co z tego, skoro dzisiaj gier co robią użytek z 4GB vramu jest może kilka(max) i są to z reguły tytuły gdzie optymalizacja jest skopana (AC:Unity np). Do 4k do nowych gier karta i tak się nie nadaje więc o co ten płacz? Pewnie w jakichś żadkich sytuacjach jakiś tam spadek fps będzie jak ktoś wszystko na ultra będzie miał poustawiane. Nie ładnie się zachowali i pewnie gówno burza będzie ostra. Ja mam wyjebane bo obecnie szkoda cokolwiek kupować.
Oczywiście jestem za tym aby obniżyli teraz cenę karty albo dali chociaż jakąś rekompensate.
Zacytuję najlepszy koment:
Cytuj:
90% z Was nie miałaby pojęcia o takim problemie z RAMem na 970 i gralibyście dalej w błogiej nieświadomości, gdybyście o tym gdzieś nie przeczytali. Nagle wszyscy mają spadki FPSów w grach...
Zjedzcie sobie lepiej Snickersa i przestańcie gwiazdorzyć
Jest też nowe oficjalne stanowisko nvidi - można czekać na nowe drivery które mają niby coś tam poprawić(pewnie priorytet w przydzielaniu miejsca) albo można dostać zwrot kasy:
http://www.techpowerup.com/209369/nvidi ... pdate.html