zaboleq napisał(a):
E tam, to co pokazali imo wygląda dużo lepiej niż to co pokazywali za wczasu w W2. Dodatkowo PoE ma premiere za niecałe 2 miechy i ten czas idzie w całości na "polishing" gry. Ja bym tam raczej się nie martwił. Przesuneli premierę w końcu bo to aby tytuł dopracować a nie wydać grę równie zbugowaną jak W2. Nie czarnowidz tak Atherius
Zaboleq, to nie chodzi o czarnowidztwo. Ja ten projekt śledzę od samego początku, tj. od Kicka gdzie funkcjonował jeszcze pod inną nazwą. Miałem duże nadzieje związane z PoE i po wtopie W2 oraz tej nieszczęsnej becie jestem trochę podłamany. Nie wierzę aby 2 miesiąca cokolwiek zmieniły, a z tego co słyszałem to studio już bierze się równolegle za jakiś inny tytuł (nie wiem, może tylko po to aby dziury finansowe łatać). Beta dla mnie była niegrywalna, wypierniczała się masa rzeczy - po awansie postaci (i tu ciekawostka - awans dostępny był zaraz po zrobieniu postaci) ekran robił się czarny i grę trzeba było resetować. Tabele i opisy były nieczytelne, jedno zachodziło na drugie. Masa opcji dialogowych nie działała mimo, iż postać spełniała wymagania. Przedmioty nie miały opisów, brakowało tooltipów itd. Taki stan gry na 2 miesiące przed release dobrze nie rokuje po prostu. Tym bardziej, że beta obejmowała bardzo mały wycinek gry - można się jedynie domyślać co dzieje się dalej i czego grze jeszcze brakuje lub co nie działa. Nie ma co się oszukiwać tylko spojrzeć realnie na stan rzeczy. Czekałem na ten tytuł ale w obecnej sytuacji decyzję o zakupie odkładam na co najmniej miesiąc po premierze - zobaczę w jakim stanie ją wydadzą i dopiero będę się decydować.
@Tomu
Wbrew pozorom ja widzę podobieństwo w mechanice. Wiadomo - lore, świat, odmienny setting, ale właśnie mechanika i core gry wydają mi się bardzo podobne. Zobaczyłbyś jak wyglądają dialogi w grze i tryb osiągania w nich rozwiązań innymi ścieżkami (bardzo podobne do W2). Dodatkowo portrety kopiowali chyba z tego samego źródła
(na dodatek ten sam problem co w W2 - mały wybór i trochę kiepskie, trzeba będzie samemu podmieniać pewnie - tak jak w W2...).