O tak ducky są zajebiste, ale też kosztują w chuj. Jak nauczę się obsługiwać swoją i będę w 100% zadowolony to się zastanowię nad sprowadzeniem. Na allegro trzeba uważać, bo niemiecki układ klawiatury.
Ja zrobiłem tak, że kupiłem sobie na allegro za 160zł steela niemieckiego z wystawy, odpowiadała mi więc zamówiłem za 300 nówkę z normalnym układem, a niemiecka trafiła do pracy
Też Ci polecam kupić coś prostego i taniego, aby ocenić czy mechanik Ci odpowiada. Jeśli rzeczywiście się kiedyś na ducky zdecyduję to sprzedam niemiecką z niewielką stratą i wyjebongo. Lub dam koleżance
A i jak komuś pasują w pełni tanie klawiaturki płaskie to spoko. Nie ma po co wymieniać, bo pewnie by mechanik tylko ich wkurwiał. To są klawiatury dla ludzi, którzy z jakiś względów lubią głębokie przyciski i dużą czułość klawiatury (czyli najpewniej tych, którzy zaczynali swoje przygody z komputerami w latach 80tych/wczesnych 90tych) lub dużo piszą zawodowo. Owszem ceny są z dupy, bo te klawiatury nie są aż tyle warte, ale coś za coś. Jak ktoś używa tego jako narzędzia do pracy to inwestycja się zamortyzuje.
Jak ktoś używa komputera do trololowania na mmorpg.pl to nie ma taki zakup sensu, bo się nie zwróci.