zaboleq napisał(a):
Hmm na filmikach żadnych przycięć nie widziałem... Być może to problem samego sterownika bo nie chce mi się wierzyć, że to wina engine'u
. Na forum też nie widziałem aby ktoś skarżył się na optymalizację jakoś bardzo. tak czy inaczej to jeszcze 11 dni więc day0 pacz na bank jakiś będzie.
No i niestety(albo stety) ja jestem świadom tego, że nie wszystko jest idealne jeśli chodzi o AI. Już na PAXie devsi mówili, że jest obecnie sporo módów czy to do UI czy do AI właśnie. Mody typu Ascension/Tactics na pewno ujrzą świadło dzienne. Na pierwsze przejście nie nastawiam się na super zajebisty poziom trudności. Targeting NPCów/mobów może nie jest idealny ale to nic czego nie da się poprawić paczem/modem. Ważne, żeby grę się dało ukończyć:).
Oczywiście, że się skarżyli. Sęk w tym, że to jest mocno randomowe - większość walk mam super płynną, czasem jednak jest taka żabka, że hej.. Nie sądzę aby zależało od sterownika bo zmieniłem w międzyczasie kilka wersji od Nvidii, a znajomy który również to zgłaszał - ma Radeona i też zmieniał Catalysty. Coś się dzieje jak nakładają się efekty czarów, a konkretnie jak kilka postaci naraz rzuca czary, aktywuje aury albo pada efekt błogosławieństwa - Fps spada do 10-15, a to już nie fajnie. Co więcej, po tym spadku potrafi tak zostać i trzeba restartować grę (save/load czasem też nie pomaga ale tym razem coś grzebali przy save'ach więc może coś drgnęło..).