Mark24 napisał(a):
dorabiacie do tego wrecz idiotyczna ideologie - wieksza swiadomosc spoleczna, ogolna madrosc, rotfl.
Po prostu nikt nie bedzie walczyl za "chuj, dupa i kamieni kupa", nikt nie bedzie sluchal rzadu ktory od lat kradnie ile wlezie, do tego dochodza hasla unijne silnie przez media naglasniane - jestes bardziej europejczykiem niz polakiem.
Zreszta czy ktokolwiek jest dumny z faktu, ze jest polakiem? Watpie, a moj dziadek byl.
Napewno jakby rzadzil PIS albo KORWIN to ludzie by sie palili do umierania za OJCZYZNE. Bzdury. Ludzie kiedys bardziej wierzyli w wyimaginowane wartosci typu bog czy ojczyzna. Teraz bardziej licza sie bliscy, kumple, pieniadze, spokojne zycie. Moglbym umrzec w obronie swoich dzieci, ale nie panstwa. Wolalbym zyc w panstwie okupowanym niz takim gdzie Ruscy z Amerykanami urzadzili sobie poligon wojskowy.
Napewno jest kupe ludzi dumnych z bycia z Polakami i pewnie tacy poszliby ginac za kraj. Ja tam moglbym byc Ruskiem albo Niemcem i np. w urzedach mowic w obcym jezyku. W domu moge mowic jak chce niezaleznie od tego pod jaka flaga zyje. Moja wolnosc jest we mnie.
Jesli chodzi o bycie Europejczykiem to moj syn w wakacje imprezowal z Niemcami. Mlodzi Niemcy naprawde czuja sie obywatelami Europy i nie robia specjanych rozroznien na Polakow, Niemcow czy Szwedow i w miedzynarodowym towarzystwie gadaja tylko po angielsku. Sama idea jest bardzo fajna. Glowny minus Unii to ingerowanie w wolnosc gospodarcza.
Jeśli sądzisz, że zapomnimy o tym, że jesteś loverasem kacapów to się mylisz.