rotfl, ale gdzie ja coś takiego napisałem?
To, że w jakimś innym kraju jest podobna chujnia (a jest? bo forum nie czytałem, czy też sprawa na 100% oczywista ciagnie się całymi latami?) to wcale nie usprawiedliwia naszej rodzimej chujni.
Montezuma przejrzyj forum i daj znać, czy znalazłeś podobnej maści pomyłkę służb państwowych i że też sprawa się ciągnęła przez 6 lat, pół bańki zostało gdzieś tam zawieszone a człowiek czeka jak ten pies. Mi za to nie płacą a za free to ja wolę w gry sobie pograć.
Z doświadczenia wiem, ze angielskie sądy są jednak trochę szybsze - znam już dwóch pacjentów którzy poszli na rozprawę sądową i wrócili po miesiącu i pół roku
Trochę inne jest też podejscie władz do szarego kowalskiego. Tu te władze są raczej służbami.
Oyciec - nie wiem nic o jajach z pension. Zaden z moich znajomych nie miał jeszcze z tym do czynienia. Nie wiem co to sheriffs, a służbę zdrowia po kilku latach przestawiania się na leczenie objawowe nawet sobie chwalę. Szczerze mówiac lepszych warunków niż takie jakie ostatnio dostaliśmy jak moja żona rodziła drugie dziecko sobie nawet nie wyobrażam. Ale trochę przez przypadek zostaliśmy tak obsłużeni.
Nie porównuję tego nawet do szpitala z którym miałem styczność w Polsce, do tej pory mi ciśnienie skacze, na to kurewstwo bo inaczej się tego pierdolnika nazwać nie da. Oyciec uwierz mi, nigdy więcej nie skorzystam z państwowego szpitala w Polsce - nie ma takiej opcji.