EloNis napisał(a):
Oyci3C napisał(a):
Nie jestem fanem Wieśka, wręcz serii nie lubię (pomimo, że lore i świat tak) ale pod względem skomplikowania W od FC4 dzielą kilometry.
Rozwiń. Jakiego skomplikowania, pod względem czego? Mówiłem już, nie znam się, jak na moje w FC4 masz, oprócz tego wszystkiego co jest w wieśku, dodatkowo różne wybuchy, prowadzenie pojazdów ze znacznie większą prędkością niż koń czy łódka, już nie wspominając latania, w którym na raz musi się mnóstwo tekstur i innych tego typu bzdetów wczytywać. Dlatego chciałbym żebyś mi wytłumaczył
Po pierwsze to narzekać będzie można jak już W3 wyjdzie. Po drugie to nie wiem ile dokladnie sie dzieje w FC4 ale do grania w 60 fps w high w fHD potrzeba
Radeon R9 290X + podkręcony do 4,5 GHz Core i5/i7 z rodziny Haswell;
GeForce GTX 970 (ewentualnie 780 Ti) + jakikolwiek Core i5 z rodziny Haswell (nie licząc wersji o obniżonym TDP).
To z pewnego portalu co robi testy sprzetu.
Ta sama konfiguracja ma wystarczyć do grania w high ustawieniach w w3. Moze poczekajmy i nie placzmy na wyrost bo nikt z nas jeszcze nie widzial gry na swoim PC.
W wiesku zasieg rysowania jest stały, nie będzie można go zmienić. Nie wiem jak jest w FC. Jesli zalozyc, że na tym obszarze sporo się dzieje, mamy fizykę, oświetlenie, teselacje, sporo postaci krecących sie na ekranie etc to te wymagania nie biorą się z dupy.
Oczywiście może być tak, że RED Engine jest trochę chujowy ale z ostatecznym osądem poczekam na premierę. To tylko 26 dni.
Sam się zastanawiam czy GTXa 970 nie kupić pod tego wieska. Moj 760gtx ma tylko 2gb ramu i kurde nawet w GTA V ciezko jest czasami po 2-3h gry.