Ziemkiewicz napisał(a):
Kampania Andrzeja Dudy, wnioskuję z jej charakterystycznych cech, sprawia wrażenie zrobionej przez specjalistów z USA względnie tam wyszkolonych. Ciekawe, czy można to jakoś potwierdzić, bo przykładając zmianę w Polsce do sytuacji politycznej w innych krajach Europy Środkowej mam wrażenie, że Amerykanie, wkurzeni proputinizmem Niemców, dyskretnie budują tu swoją antyrosyjską zaporę. Zgodnie z zasadami ich polityki dla tego regionu, które wyjasniałem kiedyś w felietonie "Zachwyt jeża w gaciach" (do wyguglania na interii, jest też w książce "Życie Seksualne Lemingów") pomogli więc w tym celu uruchomić społeczną dynamikę zmiany, która zminimalizuje wpływy Berlina i osłabi penetrację rosyjską.
Oczywiście, jak wszystkie spiskowe teorie, i ta jest śmieszna. Wszyscy wiemy, że mocarstwa nie mają interesów, nie realizują ich a już zwłaszcza nie w sposób tajny, zresztą nie mają przecież żadnych niezbędnych do takich poczynań działających niejawnie służb. No, a dopatrywanie się ręki takowych w objawianiu się we właściwym momencie takich na przykład taśm z "alejajaalejaja" Bieńkowską wkurzającą ludzi tekstami, że tylko idiota albo złodziej bierze pracę za 6 tysi to już w ogóle śmiech pokotem.
Ale mam przeczucie, że media sympatyzujące z PiS i Kukizem wreszcie odetchną od finansowych kłopotów, a nowy właściciel TVN do jesieni zrobi tam porządki, których najgorliwsi peowcy powinni się obawiać.
Zapraszam do dyskusji.