Większość życia nie byłem więcej niż 'advanced userem' , a jak bylo trzeba sobie sklecic jakas stronke czy cos to sobie robilem i serwy do cod4 stawialem hehe
A jak byłem dzieciakiem to próbowałem cos w htmlu sklecic w notatniku... co w zasadzie mnie odrzucilo. To tyle historii 'z dupy'
W zasadzie zacząłem się uczyć tak 'na poważnie' na początku roku 2014, od Pythona, później przeskoczylem na Jave. Uczylem sie jak mialem czas i siły. W pracy tez 8h przy kompie i po robocie tez siedziec to jednak trudne do ogarnięcia. Miałem przerwy, czasami miesięczne, czasem więcej, w nauce. Z
No i na początku maja 2015 rozpocząłem pracę jako java dev. W zasadzie mialem rozmowy na testera, praktykanta/stażyste/programiste? c# (którego nie znam).
I za 3 razem sie dostalem, w zasadzie to była pierwsza moja taka rozmowa 'na poważnie' i się dostałem.
Z początku podchodziłem do tego hobbystycznie i plan miałem taki java -> android. Ale wylądowałem w webie.
Ogolnie super zdolny nie jestem... więc kto ma siły i chęci to polecam spróbować.
A... oczywiście zawyżam średnią wieku
---------------
Poza tym, Doceniłem testy, wymagają by najpierw pomyśleć co chcemy zrobić... zamiast zacząc implementowac z dupy i się pogubić. btw. Mockito jest całkiem w pyte.