embe napisał(a):
lordyp napisał(a):
kto ci broni założyć firmę produkcyjną, produkuj coś co będzie najlepsze- zaczniesz sprzedawać wszędzie
serio tak uważasz czy gdzies to wyczytałeś ?
Szkoda dyskutować jeśli masz takie pojęcie.
wiesz czytałem ostatnio o polskiej firmie Kazar- obuwie i torebki premium- Arabusy sami się do niego zgłosili ,żeby otworzył u nich W Dubaju sklep- planuje otworzyć i w sąsiednich krajach- w NAJWIĘKSZYCH centrach handlowych
poza tym nie wiem czy słyszałeś o wielu polskich firmach , które z powodzeniem sprzedają na całym świecie produkty ( np autobusy, krzesła itp) oprogramowanie itp, są liderami sprzedaży w swoich segmentach
coś co jest dobre sprzeda się wszędzie- jeśli TEGO nie rozumiesz ( no trochę się dziwie) to faktycznie szkoda dyskutować, bo nie masz zielonego pojęcia o handlu- zdaje się ,że wg tego co piszesz nie kupujemy tego co dobre tylko to co nam wciskają bo np to niemieckie i pomaga gospodarce Niemiec, a nie kupujemy polskich rzeczy, bo nam wmawiają ,że są niedobre - sorki , ale teorie to juz jakaś paranoja
tak samo jak cały kraj wyprzedany Niemcom itp - jak jakaś np holenderska firma kupuje amerykańską jest ok, jak amerykańska firma kupuje firmę polską to sikamy ze szczęścia , ale jak firma niemiecka to już germanizacja
mam wrażenie , że ludzie na tym forum głupieją- ci , których uważałem za w miare rozsądnych zaczynają pisac takie głupoty ,że głowa mała- a co najgorsze , każdy może gdzieś pierdolnąć jakaś głupotę , pod wpływem chwili napisac coś głupiego - ale iście w zaparte niestety świadczy już o upadku
szkoda Tosiek ,że dołączasz do tej grupy
qwa który już raz daje się wciągać w głupie dyskusje- sam potem żałuje tych postów , ale czasami po prostu nie mogę nic nie napisac jak widze tak popieprzone posty
a co do Wiplera- haslo- ma kilka ciekawych pomysłów- jakoś dalej mnie nie przekonuje- człowiek w miarę rozumny, bo wpadce jaką zaliczył siedziałby cicho a nie pokazywał te zadrapania publicznie, no ale może te pomysły są super- czekam na konkretne przykłady