Zostałem wczoraj totalnie zniszczony epickością tego co wydarzyło się w Kear Morhen. Do tej pory zbieram zęby z podłogi. Reżysersko i graficznie majstersztyk.
Kurde dzisiaj chyba przycisne i sporo pogram ale pewnie nie dam rady skończyć do jutra :/.
P.S Jak np zmienic strój Triss czy Ciri co były w tych DLC np?
Zostałem wczoraj totalnie zniszczony epickością tego co wydarzyło się w Kear Morhen. Do tej pory zbieram zęby z podłogi. Reżysersko i graficznie majstersztyk.
Kurde dzisiaj chyba przycisne i sporo pogram ale pewnie nie dam rady skończyć do jutra :/.
P.S Jak np zmienic strój Triss czy Ciri co były w tych DLC np?
Też wczoraj zrobiłem Kaer Morhen. Mistrzostwo świata.
Spoiler:
szkoda tylko wujka Vesemira
Żeby uruchomić te stroje z DLC, to wchodzisz w Galaxy w more options -> configure i zaznaczasz, które stroje chcesz. Ten alternatywny strój Triss jest beznadziejny IMO.
No i skończyłem. Nie wiem ile na liczniku, bo się zaciął, ale spokojnie ponad 100. Skellige trochę przyrushowałem, bo już nie chciało mi się za bardzo robić kontraktów, a pragnąłem zobaczyć endingi. Gra generalnie 10/10, najlepsze w co grałem od czasów... sam nie wiem, może w ogóle najlepsza jaką przeszedłem. Tyle trudnych wyborów mi dostarczyła i tyle wszelkiego rodzaju emocji, że aż się człowiek dziwi, że gra jest w stanie tak oddziaływać.
Co do zakończenia
Spoiler:
Na początku Geralt jak poszedł do Emhyra i powiedział, że Ciri nie żyje, to serio byłem załamany, bo miałem wrażenie, że wszystko robiłem tak by przeżyła. Dopiero gdy zobaczyłem miecz wykuty przez Orta zacząłem coś podejrzewać. W moim zakończeniu Nilfgaard podbił całą północ i ustanowił księstwo lenne Temerii, Skellige rozkwitło pod rządami Cerys, Ciri została wiedźminką, a Geralt wrócił do Yen. Generalnie jestem zadowolony z zakończenia, ale trochę brakuje mi informacji co się stało z całą resztą drużyny i tego jak Ciri zwalczyła białe zimno. Niby zostawili sobie furtkę na ewentualną kontynuację, ale jakoś nie widzę potencjalnego zagrożenia, które nie uchodziło by za naciągane.
Jestem jeszcze ciekawy na jakie levele będą dodatki, bo z tego co obiło mi się o uszy, to będą się odbywać w trakcie rozgrywki, a nie po finale.
As some of you may know, we are finishing up work on our next big patch, Patch 1.07. It’s a very large update introducing some key changes, including:
- A new, alternative (optional) movement response mode for Geralt.
- A player stash for storing items, available in various locations throughout the game. Stash locations are marked on the player's map.
- Crafting and alchemy components no longer add to the overall inventory weight.
- Books are now placed in a dedicated tab in the Inventory and books that have already been read are properly grayed out.
- A few performance enhancements, including the optimization of FX, scenes and general gameplay.
- Various improvements to horse behavior.
- Multiple sorting options are now available in the Inventory.
- Alchemy formulas and crafting diagrams can be "pinned", meaning all components and ingredients required to make them will be conveniently marked in the Shop panel.
- Dozens of fixes for quest related issues, both major and minor.
Since it's been all hands on deck working to finish and release this patch on time, we won’t be publishing a free DLC this week (don’t worry - free content comes back next week). We hope you understand our decision. We’ve gathered so much feedback from you over the past couple of weeks and we want to implement as much of it as possible. The full change list for the patch 1.07 will be coming later this week. Stay tuned for info about the release of the update itself.
No no, aż sobie odpalę, by ten movement sprawdzić. Tak z czystej ciekawości, drugi raz przejdę dopiero za rok. :D