Tor-Bled-Nam napisał(a):
Highlander napisał(a):
Petru to jest nic innego jak PO 2.0.
Nowoczesna cześciej w TV niz PO i PiS... lol
Bardzo dobrze. PO 1.0 w 2005/7 nie poparłem bo mieli Gowina i Żalka na pokładzie, ale program gospodarczy dobry. W 2011 byli już skompromitowani nicnierobieniem. Petru celuje w liberalnego, umiarkowanego wyborcę, bez tej całej nuty konserwatyzmu, który cechował wczesne PO. Idealny nie jest, ale przynajmniej dla mnie akceptowalny, jako jedyna partia na dzień dzisiejszy. Jeśli wejdą do sejmu to będą grzać ławy opozycji, może zbudują sensowną formację przez 4 lata. No i Ryszard jest dobrze ubrany.
@Rzeźnik Co wy tak na tej prawicy Petru nie lubicie, przecież nie konkuruje o wyborcę z prawą stroną.
Program mieli dobry, nic z niego nie zrealizowali przez 8 lat, a kolejne deficyty, kasę unijną + kasę z OFE przeżarli. Tyle setek miliardów mogłoby zreformować państwo przynajmniej w kilku aspektach i uj.
Swetru to nic innego jak głos za tym, żeby kolejne 4 lata też się nic nie zmieniło. Utrzymanie kolonialnej polityki w interesie korpo i banków. Koleś który od prawie 20 lat budował ten system, ma być nagle powiewem świeżości?
Ja go nie lubię, bo mam pewność, że to będzie zmarnowany głos (czy wejdzie, czy nie to będzie zmarnowany głos). Głos utrwalający status quo, pułapkę średniego dochodu, kolonializm ekonomiczny i emigrację młodych...głos który mógłby inaczej trafić na KORWINe(bo nawet sam coś kiedyś wspominałeś) lub zostać w domu i obniżyć frekwencję, a to też promuje partię wolnościowców.