dzięki!
tu ktoś ładnie wyjaśnił dual sim w M8 (do służbowego idealnie bo wygląda na to ze nie będzie zużywać więcej prądu przez 2 karty)
Cytuj:
Telefon naprawdę godny polecenia! Dual SIM typu Stand-by ale przy ustawieniu przekazywania połączeń - w przypadku rozmowy na linii 1, z linii 2 połączenie jest przerzucane na 1. Plusy: - bateria trzyma jak w M8 single sim - wykonanie, nakładka HTC Sense - bardzo prosta, intuicyjna - dual sim - naprawdę jak się ma tel służbowy i prywatny *drugą kartę można w weekend rozłączyć! Czyli nie ma tak, że dwa dzwonią przez weekend Minusy: - brak active dual sim (niektórzy mają płatne przekazywanie połączeń, więc nie każdemu spodoba się sposób w jaki ja użytkuję), problem jak ma się np. jedną sieć zagraniczną - wtedy przekazywanie już mniej się opłaca... - brak chociażby 3G na slocie 2 - fakt, że można ustawić domyśłny internet np. z karty 2, ale przy braku chociaż 3G, praca na 2G nie da rady... o tyle w Polsce kiedy mam abonament na karcie 1 i duży internet, w zasadzie nie korzystam nigdy z tego internetu co mam na służbowej. Ale w sytuacji kiedy miałbym kartę np. Niemiecką i chciałbym korzystać...
Cytuj:
1. Passive - does not exist..
2. Active - whilst talking on one SIM, you're able to receive an incoming calls on the second SIM..
3. Dual Standby (HTC M8 DS) - whilst talking on one SIM, you're out-of-coverage on the second SIM..