@Rzeznik
Duda wpierw obiecał góry złota a potem się zreflektował, że może jednak styknie to jak wprowadzą przejście na emeryture przy spełnieniu wymaganego stazu pracy. Z tym, że jak ktoś będzie pracował krótko to i tak będzie miał głodową emeryturę, szczegołnie w przypadku kobiet. Doskonale wie, że jego pierwotna obetnica nie miała szans na realizację.
Ehh wszystko wam trzeba tłumaczyć. To jakie są podatki i pensje to sorry ale od kilkunastu lat nie ma tutaj żadnej zmiany praktycznie więc nie dopierdalajcie się do PO bo PiS także gówno w tej kwestii zrobił. Okej, obniżył bodajże o 4% składkę rentową co tylko pomniejszyło wpływy do budżetu przy jednocześnie zwiększonych wydatkach. Była dobra koniunktura to obniżyli ale potem ktoś inny musiał to prostować. Partia która przychodzi później operuje na budżecie który ustalił poprzednik więc sorry ale zobaczymy co PiS zdziała. Polecą pewnie teksty że PO zadłużyło ale PiS robił dokładnie to samo.
Dobra passa przyszła jeszcze za rządów SLD, złoty nie był taki słaby a i PKB rosło. Potem rządy przejął PiS, którzy rządził jeszcze przed kryzysem i to właśnie PiS zwiększył sztywne wydatki budżetowe z 60 do 74% PKB czego nie dało się potem od tak obniżyć. PO zaczęła rządzić w kryzysie i wtedy jak wiadomo wpływy do budżetu były mniejsze - żadna rewelacja.
Deficyt rósł zarówno za rządów SLD, PiS jak i PO.
Jak np na pro pisiorowych stronach czytam, że za rządów PiS benzyna kosztowała mniej to mnie śmiech zalewa bo widać jakie imbecyle to pisały.
Co dobrego zrobiło PO? Masz i poczytaj sobie:
http://8lat.platforma.org/A co zrobiło PiS?
Ja jestem zadowolony bo mam dobrze ale na to ciężko pracuję a nie jak jebane nieroby które żyją za socjal. Ja różnicę widze jak jadę do domu albo wychodze z domu do pracy. Oczywiście częściowo to sukces samorządów czyli nie tylko PO.