Piszpan napisał(a):
PO juz skonczylo i to fakt ale ty na sile probujesz wmowic ze nie byli taka zła partia bo przeciez jednak tyle zrobili. takze naprawde jestem ciekaw co oni przez 8 lat takeigo zrobili ze swojego programu. bo liste rzeczy ktorych nie zrobili albo zrobili wbrew temu z czym szli do wyborow jest dluga. wiec jesli chcesz dyskutowac to powiedz co zrobili i nie uogolniaj jak jakis polityk bo to wlasnie jest demagogia albo zamykamy temat na stwierdzeniu ze po nie zrobila nic.
nie próbuje wmówić , że tyle zrobili- odpowiadam Tobie , który mówi ,że NIC nie zrobili - olbrzymie uogólnienie z Twojej strony , w dodatku stwierdzenie ,że jeśli ja czegoś nie napisze to racja jest po Twojej stronie- no powoli stajesz się rzetelnym PISiurkiem
kilka spraw:
- zniesienie przywilejów emerytalnych tzw. mundurówki - tego podobnie jak Krusu każdy się bał ruszyć
- zniesienie poboru do wojska, uzawodowienie armii
- darmowe podręczniki
- roczne urlopy rodzicielskie
- nowelizacja ustawy o poręczeniach i gwarancjach udzielanych przez skarb państwa - dająca małym i średnim przedsiębiorstwom dostęp do publicznych gwarancji
- kasową metodę rozliczania VAT-u (firmy, które nie dostały zapłaty za towar lub usługę, nie będą musiały odprowadzać VAT-u z wystawionej faktury, dopóki kontrahent jej nie ureguluje) - bardzo ważna sprawa dla właścicieli firm
- deregulacja zawodów - większa konkurencja, niższe ceny itp
a gdyby cię interesowały konkretne liczby to zerknij na dół tej strony:
https://www.premier.gov.pl/wydarzenia/a ... -2014.htmltak - wiem propaganda sukcesu, ale liczby oficjalne - ogólnie znaczący wzrost nakładów na naukę, szkolnictwo, wojsko, zdrowie itp
co przy haśle ,że 8 lat rządów doprowadziło Polskę do ruiny, to powinny te wszystkie liczby być coraz mniejsze
zdaje sobie sprawę , że zrobili SKANDALICZNIE mało jak na 8 lat, tylko , tak jak mnie drażniło hasło "Polska w ruinie" ( embe dalej twierdzi mimo dowodów , że to wymyśliło PO
) , tak drażni mnie pisanie , że nie zrobili NIC, tym bardziej jak to pisze człowiek tak inteligentny jak Ty
qwa Piszpan przestań ulegać modzie bo za łebski jesteś - chyba ,że to forum jest monitorowane i tak należy pisać ???
to ja chciałem dodać ,że w sumie to PO nic nie zrobiło, PIS jeszcze nie zaczął rządzić i już zrobił dużo więcej- to pisze ja - lordyp