tczewiak napisał(a):
Po panicznym strachu lordypa przed PiS sądzę, że to też taka szmata co kolegów na studiach sprzedawała za przywileje.
Sami karierowicze co czekają na państwowe posadki lub dobre deale w swoich spółkach i stare, tępe dziadki, co za komuny bawili się w konfidenta.
.
hehe jak kulą w płot, poza tym to nie ja mieszkam dalej ze studentami- może więc próba - nie tylko ja tak mam ?

co tam tczewiak jakąś posadkę dostało się za podjebanie kolegów i teraz cięzko ja zostawić? i myślenie że wszyscy tak robili?

nawet nie mam pojęcia jakie przywileje można było mieć na mojej byłej uczelni

, więc co dopiero z tego korzystać
tak na marginesie napiszę
ukończyłem Politechnikę z wyróżnieniem- w innym państwie miałbym oferty pracy już pod koniec studiów, w naszym kraju wtedy ( i niestety w wielu przypadkach jeszcze dziś ) liczyły się układy, a że ich nie miałem to pierwsze 3 lata po studiach pracowałem jako zwykły robotnik na hali produkcyjnej- miałem na utrzymaniu rodzine , potrzebna była kasa , którą sam musiałem utrzymać to wziąłem pierwszą robotę jaka była- tam awansowałem bez żadnych znajomości aż do kierownika itp- po czym rzuciłem w cholerę to wszystko i złożyliśmy z żoną ZA KREDYT firmę - nie bierzemy udziału w żadnych przetargach, nigdy więc nie mogłem nigdzie korzystać z jakiś układów

wszystko co osiągnąłem w życiu zawdzięczam swojej ciężkiej pracy- bez pomocy znajomków i nawet rodziny
tczewiak nie przykładaj innych do swojej miary, nie każdy robił co ty

są w Polsce ludzie , którzy uczciwie pracują i nie patrzą na innych- uwierz mi

a że ktoś daną partię nie lubi nie oznacza ,że się jej panicznie boi, przyjdzie czas na podsumowanie działalności rządów PIS- już teraz nawet nie zaczęli rządzić a wycofują się z obietnic
jest kilka nazwisk dobrych w tym rządzie- problem na ile będą mogli normalnie pracowac - sam jestem ciekawy
edit:
wycieczki osobiste ( jeszcze szczególnie jak kogoś się nie zna) i wyzwiska świadczą o 2 rzeczach:
- braku argumentacji merytorycznej
- niskim poziomie nie tylko kultury ale tak ogólnie