embe napisał(a):
Ale ty sypiesz tu tekstami jakie przez ostatnie jakieś sześć lat były normą tylko że kierujesz je w kierunku gości, którzy mają dopiero przed sobą możliwość rządzenia.
oni już rządzili, no ale o tym fakcie się zapomina - aaa nie - przypomina się nam jaka wtedy była prosperity, choć zapomina ,że wtedy była WSZĘDZIE prosperity
- osobiście uważam ,że ONI zmarnowali WTEDY olbrzymią szanse- nie sztuka rządzić i rozdawać i obniżać jak jest dobrze sztuka jak źle
embe napisał(a):
To że Polska mimo rządów PO osiągnęła jakieś sukcesy to nasza zasługa i tyle.
Politycy nigdy nic nikomu nie dają, kwestia ile zabierają i na co wydają.
zgadzam się
ale śmiesznie pisać- zasługi PO to nasze zasługi a to co złe to ich wina- trochę dziecinne rozmownie i tym samym sformułowanie
embe napisał(a):
Po rządach PiS spodziewam się normalizacji i zmniejszenia korupcji i marnotrawstwa pieniędzy publicznych, to na początek, a potem rozliczenie rządów PO za afery i błędne decyzje, które spowalniały nasz rozwój.
zgadzam się w 100 %- tez mam taką nadzieję, a co do rozliczeń to mam także nadzieję ,że nie będą to tylko rozliczenia polityczne- jeśli wytropią dziadów , którzy marnotrawili naszą kasę i wyślą ich do wiezienia tylko im przyklasnę
widzicie- ja patrzę z nieufnością na nowy rząd PIS-u, ale daję mu szanse
wy natomiast nie umiecie spojrzeć OBIEKTYWNIE na wszystkie działania PO- było MASA złych , ale było też trochę i tych dobrych, ale wiem , rozumiem tak się śmiejecie z "mainstreamu" a ostatnio płyniecie ZGODNIE z jego nurtem
zostawmy rozliczenie jak minie kilka lat rządów PIS
wtedy porównamy- kilka lat rządów PO i kilka lat PIS