Tor-Bled-Nam napisał(a):
Niahu wrócił na ścieżkę zdrowego rozsądku po prostu, po paroletnim flircie z neoendecją.
Pod tym względem jestem jak Kukiz. Poglądy raczej ciągle takie same, ale nie sympatie polityczne.
Możliwe, że sympatyzowałem chyba z każdą partią oprócz PC i Samoobroną. Teraz jest to Kukiz'15.
Moje poglądy ciągle są prawicowe (ustrój państwa), liberalne (gospodarka), dość konserwatywne, ale także mam gdzieś czy sąsiad wierzy w Chrystusa Króla czy w Allaha póki jest Polskim patriotą.
Uważam także, że nienawiść do uchodźców to wśród polityków tani populizm vide Wipler, a wśród reszty społeczeństwa to duże braki w mózgu. Naćpana i nachlana hołota. Potrzebny jest umiar, chyba Orban odnośnie imigrantów się tak zachował. Sytuacja Polski i Węgier jest inna, więc nie widzę żadnego problemu żeby przyjmować islamskich uchodźców. Jak to (dobrze) przeprowadzić to już problem Jarosława, chciał jak najwięcej władzy no to teraz większa odpowiedzialność.
Dobrym przykładem jest Piłsudski który przeprowadził zamach żeby zapanować nad chaosem w państwie, fajnie, ale po jego śmierci władza dalej była jednoosobowa. I ta jedna osoba była tyranem i debilem. Wynik znamy. Upust krwi za waszą wolność. Chuj z naszą. :/