Mark24 napisał(a):
A tak na serio to Rosja (taki kraj pomiędzy białorusią a chinami) jest aktualnie bardziej kapitalistyczna i wolnorynkowa niż całe EU razem wzięte.
Mark style ;D
candidoser napisał(a):
mnie tez cieszy, jak wycieraja PeOwcami podloge.
art powołany tylko dlatego, bo pasuje do tego co się dzieje.
Dracos napisał(a):
Ja rozumiem że Ci sie nie podoba co PIS robi, ale prawda jest taka ze teraz on trzyma lape na kasie i moze sobie sponsorowac czy tez nie co tylko zechce
właśnie to mnie wkurwia, są przy władzy, trzymają łapę na kasie to mogą robić co chcą.
otóż PISF do tej pory również nie miał takich kolesi jako ekspertów, chyba że z 15 lat temu.
PiS będzie chciwie napychać kieszenie sobie i ziomkom w imię zasad, w które wierzy kaczorek (a może i nie).
Moim zdaniem w wielu obszarach idzie zmiana na gorsze. Fanem PO nie byłem, a lewica u nas kojarzy mi się z piaskownicą albo skruszonym pzprem i jego dziatwą.
zobaczymy co z tego wyjdzie, PiS jest chujowy - tyle wiem, a co zrobią? Kto to kurwa może wiedzieć w tej chwili. Może już nic więcej
@rzeznik
ok, to twoje zdanie i ma sens, moim zdaniem dotacje państwa na kulturę procentują i mają znaczenie,
a pokłosie to jedno z wielu filmów które dostały kasę, ja też już rzygam samobiczowaniem w pl kinematografii, jest przesyt i nuda, z teatrem też się nie zgadzam i uważam, że to kwestia gustu, państwowe dofinansowanie obejmuje masę spektakli, poza tym kontrowersyjnym.
PiS w moim odczuciu po prostu zawłaszcza dla polityki coś, co miało być 'dla rozwoju kultury'.