Mendol napisał(a):
no to nice.
ale zeby wejsc do dark zony trzeba robic te 'normalne'?
i czy dark zona to zupelnie nowy start, czy najpierw zbierasz sprzet w pve zonie a potem sie tam ladujesz?
ile jest tych dark zones w porownaniu do tych pve?
Pograłem może z 3h, więc wszystkiego do końca nie wiem. Beta polegała na tym, że startuje się w "normal zonie", robisz sobie questy, zbierasz itemy, masz bazę, którą rozwijasz. Potem jak się story w becie skończyło, dostałeś info, że oprócz tego możesz iść sobie do DZ (zakładam, że możesz iść tam od razu). To jest odrębna zona w NY, dość duża, założmy że to jest cała dzielnica. W becie jest jedna normal zona i jedna dark - to jest to samo miasto, po prostu przedzielone kordonem, gdzie w jednym pvp jest on a w drugim off (chyba, bo nikogo nie spotkałem w normal zonie). W tej drugiej są trudniejsze moby i lepszy loot, ale nie zauważyłem tam żadnych questów ani instancji (może będą w pełnej wersji). Postać ma dwa rodzaje levelów, normalny i dark, np. mój char ma 9 lvl dark i 6 lvl normal, chociaz do konca nie ogarnalem czym sie roznia. Waluta tez sie rozni, w normal zonach kupujesz itemy za normal kasę, a w dark zonach za dark (oczywiscie duzo lepsze). Aha, jak cie zabiją w dark zonie, to oprócz lootu tracisz tez troche kasy i expa.