Junkier napisał(a):
sula napisał(a):
Co do dyskusji o królach i średniowiecznych gwałtach to szkoda klawiatury.
Gadasz tam. Takie luźne trolololo też jest czasem potrzebne bo permanentna napinka w "poważnych" kwestiach jest niezdrowa.
No a poza tym + 1 za parę ostatnich postów.
Fakt jest potrzebne. Miałem po prostu wczoraj paskudny humor. Poza tym dzięki.
Isengrim napisał(a):
Pytanie czy był to atak samobójczy i jaka była samoswiadomość realiów politycznych przywódców- choćby Mikołajczyka i PSLu zaczadzonych Stalinem. Pewnie, wolałbym Warszawę sprzed setek lat, a nie z lat 50tych. Sam nie krzyczę "cześć i chwała bohaterom " 1 sierpnia, ale cieszy mnie że są tacy, którzy krzyczą. Dla dobra sprawy lepiej czasem milczeć niż protestować.
Żeby powrócić do pierwotnego postulatu. Głównie chodzi mi o to, że Polsce potrzeba eksponowania wydarzeń historycznych które były mądre, dobrze przygotowane, a nie gloryfikowania kolejnych martyrologicznych zrywów. Dużo takich nie mamy, ale się parę znajdzie. Więcej pozytywizmu, a mniej romantyzmu w polityce historycznej w końcu.
Niah napisał(a):
Wygrana clinton to najgorsze co może być dla Polski, a trumpa dla świata.
Co do Clinton to też nie jestem przekonany o dobroci jej prezydentury dla świata. Pamiętam, że kiedyś dawno temu czytałem jakąś jej wypowiedź nt. polityki zagranicznej to mroziła krew w żyłach. Zresztą ma opinię bezwzględnej.
Ciekawe czy w obecnej chwili ktoś jeszcze oprócz tej dwójki ma szansę czy już to tylko przystawki.