tia jaruzelski tez sobie spokojnie zyl na emeryturze kiszczak i jemu podobni. ale oczywiscie nie mialo to zwiazku z szantazem czy teczkami. prywtazycaje to byly pewnie na zasadzie ty to kupuj my zadbamy zeby nikt sie nie ciskal ty nam odpalasz. i wszyscy zadowoleni. ciekawo ile na gieldzie wtedy majatkow powstalo w 1 dzien
o kodzie moge powiedziec z wlasnego podworka. wiem kto jezdzi na marsze kodu do warszawy i dlaczego, dlaczego autobusy wyanjmuja. kto organizuje mini manifestacje kodu itd. ludzie ktorzy sa w polityce i to gleboko i od dawna. a im wiecej ludzi przywieziesz autokarem tym wieksze szanse na awans w strukturach. pytam kumpla z wawy ktory glupi nie jest i ma swoje zdanie ale prywatnie po chuj chodzi na te marsze, musi jesli chce myslec o jakiejs dalszej kareirze politycznej a juz w sumie cos tam osiagnal. nie powiem sa ludzie na takich marszach ktorzy ida bo sami chca z przekonaniem ale to mnie tylko utwierdza jak latwo jest nimi manipulowac.
na koniec tylko powiem ze mam w dupie pis ale ciagle mam nadzieje ze cos zrobia dobrego dla polski w ciagu tych 4 lat i bedzie to po podsumowaniu zyskow i start ciagle na plus.
@tor rozumiem ze o podsluchach tez nie pogadamy bo nagrane nielegealnie czyli raczej to nie dowod?
dowodow na to ze walesa wspolpracowal po 76 nie ma ale tez nie ma ze nie wspolpracowal
ale ok rozumiem ze trzeba zlapac za reke. kurde no latwo nie bedzie