lamoon napisał(a):
W necie jest mnóstwo artykułów o tym jak to optymalizacja kuleje na blaszakach (skąd to znamy?). Żeby utrzymać stabilne 60fps w FHD trzeba sprzętu z naprawdę wysokiej półki. Jest podobno dużo gorzej niż to było w becie.
A dla równowagi. Wersja konsolowa mocno "wyładniała". Może nie ma stałych 60fps, ale cóż...gra się stabilnie, w naprawdę świetnie wyglądający produkt. I znów wracamy do tematu - wsuwam płytkę do napędu, ściągam jednorazowo parę giga i...gram. Od czasu do czasu zerkam na reddit, gdzie wylewa się jad i pomyje na UBI z tym ich UPlay (a to że sterowniki, a to że wywala, a to że nie można myszki ustawić itd. itd.).
gghf
Do tego wstrętne konsolowe pizanty mogły grać dzień wcześniej
Ja mam GTX 660 / I5.3350 i mogę na full sobie ustawić i gra się płynnie. Powyłączałem kilka opcji jak zaawansowanie cienie etc. ( w sumie tylko cienie zmniejszyłem lub wyłączyłem ) Gra teraz chodzi jak złoto bez zacięć, crashów etc. Beta u mnie chodziła o wiele gorzej, więc nie wiem od czego to zależy.
Z uplay też nie miałem problemów, zainstalowałem tylko dla tej gry. Zrobiłem update, ściągałem grę na max szybkości. Kilka razy alt-tabowałem z gry i nic się nie stało.
W sumie mało mnie interesuje hate na forach, jeśli u mnie chodzi.