Szamotula napisał(a):
- jak tam populacja? duzo ludzi gra?
tak, akurat ludzi w GW2 jest pelno, nawet na jakichs random low level mapach
Cytuj:
- czy sPvP ma sie dobrze? duzo osob sie w to bawi nadal? jakies exploity, jak ma sie balans postaci?, czy ten tryb Stronghold jest godny uwagi?
afair w Stronghold malo kto sie bawi, tylko dwukrotnie mi sie trafil jak gralem i byl przyjemny ale dosc przekombinowany. 99% meczy ranked sa w Conquest. SPvP ma wreszcie solidne nagrody oraz sezony, atm. najlepszy tryb w GW2
Cytuj:
- jak wyglada sytuacja z rodakami? jakies duzo gildie Polskie istnieja, ktore cos robia sensownego w tej grze?
gram na Jade Quarry (US) wiec nie wiem
Cytuj:
- czy cos sie zmienilo jesli chodzi o sens istnienia gildii w GUILD WARS 2? czytalem, ze dodali guildhalle jak w gw1, ale czy oprocz tego cos jeszcze jsst co sprawia, ze gildie sa spora czescia gry? jakies rywalizacje pomiedzy gildia czy cos istnieja?
hmm no guildhalle sa, ale to tylko taki hubik, generalnie sens istnienia gildii jest nadal taki sam jak byl - szukanie party na rajd/dungeon/metaevent/ekipa wvw. nie wiem czy cos pomijam, sa oczywiscie guild challanges, ale to juz od dawna jest
Cytuj:
- performance od momentu premiery lepszy, gorszy, taki sam?
bez zmian afair
Cytuj:
- pojawily sie jakies nowe aktywnosci pve, ktore nie ograniczaja sie na zergowaniu w miliard jakiegos world bossa?
metaeventy najczesciej dziela zerg na kilka grup i te grupy musza jako tako sie zsynchronizowac zeby wykonac event - takiego contentu wyszlo calkiem sporo - od nowego Tequatl, do Double Trouble, przez czesc Living Story no i w nowym dodatku sporo tego jest
Cytuj:
- czy w WvW cos sie zmienilo? jak gralem po premierze to ten tryb byl bez ladu i skladu, ale tez ja jak i ludzie nie wiedzili o co w tym chodzi
podobnie dostaje sie troche lepsze rewardy jak w SPvP, w dodatku mniejsze serwery zostaly w WvW mergniete z bardziej zaludnionymi... no i dalej nic. albo biegasz w zergu (choc teraz to juz nie jest taki random jak zabieranie sobie nonstop towerow i keepow), i sprawdzasz czujnosc przeciwnikow
sa tez zorganizowane grupy WvW i te najwiecej dzialaja jesli chodzi o przejmowanie objectives
tl;dr
dodatek dal wiecej tego samego do GW2 + rajdy. Gra jest dobra jako casual MMORPG, wejdziesz gdzies tam, zrobisz tamto i log out.
Niemniej jednak jak masz konto bez dodatku to sprawdz - jest nadal kilka viable buildow zarowno pod SPvP i WvW nie wymagajacych elite specializacji.