Piszpan napisał(a):
problem w tym ze przez 8 lat PO miala polityke w 100% zgodna z polytka brukseli/niemiec a zeby im % sie utrzymywaly to promowalo polityke pro uchodzcowa pro prywatyzacyjna pro wszystko zrobimy aby unia byla happy pro gejowska itd. itd. we wszelkich mzoliwych mediach. i mamy to co mamy. pis rzuci haslo ze robimy to w obronie polski i ludzie sikaja pod siebie z zachwytu, ze mamy w konco polska partie a reszta dalej zostala w epoce tvnu i onetu i ideach z dupy sztucznie im narzuconych ze az zaczeli je przyjmowac za swoje.
1/ 100% zgodna, aha, szczególnie w sprawie Ukrainy, to tylko jeden przykład
2/ wydaje mi się, że polityka jaką próbowało wprowadzić PO nie przysparzała im % na plus w Polsce, co nie znaczy, że nie była korzystna dla nas, UE kręci swoją politykę wokół kompromisów, pytanie dla mnie brzmi, czy polityka PO coś dla nas wygrała w stosunku do 'strat'? Dla polityki PiS stawiam sobie pytanie, jak bardzo PiS zatopi polską rację stanu na poziomie międzynarodowym?
3/ tak, tak, PO było bardzo pro gejowskie, słyszałem nawet, że nosili kulki analne ze sobą...
4/ ale masz rację, że "pis rzuci haslo ze robimy to w obronie polski i ludzie sikaja pod siebie z zachwytu, ze mamy w konco polska partie"
5/ świat tvnu, onetu, gazety istnieje, tak samo jak świat tv trwam i gazety polskiej oraz frondy, który klub reprezentuje wizję świata, która jest bliższa rzeczywistości i co ważniejsze - wizja którego klubu jest korzystniejsza dla Polski?