Cześć! Przyszła mi chrapka na coś nowego - chciałbym, by była to gra MMO, w której jest jako taki nacisk na współpracę. Jako przykład mogę podać WoWa, np. by zdobyć najlepsze przedmioty trzeba robić instancje/raidy z ludźmi, i to lubię. Jako kontrargument - Last Chaos. Nie wiem jak teraz, ale te 2 lata temu nie było tam teamworku, ogólna nuda (jak się zmieniło to poprawcie). Nie chcę żadnych MOBA, nawet HotSa czy SMITE. Fajnie by też było, gdyby było w miarę dużo itemów (i znów: WoW i ogromna liczba różnych kombinacji a Last Chaos i oklepane sety co 5 lvli), choć to mniej ważne. I mega ważne: by mikropłatności nie bolały bardzo, kosmetyka w Item Shopie to tam ciul, ale nie zniosę jak typ co wywala kasę jest w 3 dni puszką nie do rozwalenia. W co grałem:
- Last Chaos - nuda
- Dragon Nest - po jakimś czasie nuda
- Runescape - ileż można, 7 lat in game styknie
- WoW - zatrzymał mnie na długo, ale brak już zapału,
- MOBA typu HotS, SMITE, LoL - strasznie szybko nie ma co robić
Co mi się spodobało/o czym słyszałem:
- RIFT - ponoć Pay2Win, ale wygląda nieźle,
- TERA - fajnie bo non-target, ale nic więcej nie wiem,
- LOTRO - też ponoć Pay2Win, ale lubię tą tematykę,
- Vindictus - sam nie wiem czemu,
- Path of Exile - kocham Diablo II, więc i to wpadło w oko, lecz podobno rozkład talentów to kicha i ogólnie gra nie jest najwyższych lotów,
- Lineage 2 - no właśnie. Grałem na Interlude, naprawdę krótko bo wkurzał mnie non-stop grind. Ale jakoś tak kocham tą grę, z tych wszystkich tytułów, do L2 wróciłbym najchętniej. Słyszałem, że teraz grind lekko opadł i już opłaca się robić questy, więc dla mnie na plus. Ale nic więcej nie wiem, privy odpadają. W grę wchodzi global.
Opowiedzcie jak aktualnie wygląda Lineage 2 oraz nakierujcie na jakieś ciekawe gierki. Pozdro