embe napisał(a):
mhmm... no to trza budować germańskie wiatraki, nie ma wyjścia.
----------------------
"Bruksela nigdy nie wygra tej walki z Polakami."
he, tego nie powiedziałem.
ten twój cytat z orbana to esencja dziecięco buntowniczej polskości, którą łatwo połechtać pustymi słowami, orban będzie się cieszył, że uwaga ue przesunie się z jego Węgier na Polskę i będzie mógł dalej robić swoje biznesy w kraju...
jego polityka już dała znać gospodarczo, łatwo porównać wskaźniki i jak dogoniliśmy Węgry i zostawiliśmy je w tyle m.in. dzięki decyzjom orbana, jak PiSowi nie uda się tego zepsuć to w ciągu 10-15 lat dogonimy ich wielkością majątków (o ile nie wcześniej, dawno nie patrzyłem)
(
edit: ok sprawdziłem, już dogoniliśmy/ a może prześcignęliśmy, tylko, że u nas są większe różnice i niższa mediana)
już niedługo Węgrzy będą mieli 2x niższe zarobki niż nasze ( w tej chwili na rękę mamy 40-50% więcej) przypominam, że na początku 90' byli 2x bogatszym krajem niż Polska
Nadejdzie taki dzień, że będziemy mieli Budapeszt w Warszawie...
przecież wódz nie potrzebuje statystyk i wskaźników, on wie czego Polacy potrzebują najbardziej... suwerenności, której będzie chronił osobiście...
wciąż liczę, że PiS poszkoduje Polskę w stopniu minimalnym i nie trwale - że się powstrzymają i skupią na rządzeniu, to PiS odpowiada za relacje ze społeczeństwem, z innymi państwami, z inwestorami z całego świata, a także z organizacjami w jakich uczestniczymy, co więcej to PiS obecnie odpowiada za stan Państwa w jakim go pozostawią, dostali gospodarkę z solidnymi fundamentami, a póki co spowodowali długo trwającą bessę, która nie odbija