Tor-Bled-Nam napisał(a):
meterrr napisał(a):
ciekawe dlaczego ?? hmmm ... ano pewnie dlatego ze sami sie tak przedstawili
Zanim się tak przedstawiali to już była narracja ze strony PiS, embe i jemu podobni podchwycili to od razu. A na zdjęciu masz też SLD i powiązane z nimi związki, PSL, całą opozycję.
troche przesadzasz, N. od poczatku lansowala sie na PO 2.0 , i petru chcial zagospodarowac niezadowolony elektorat PO tylko ze jak zycie pokazalo nie jest wcale tak latwo (przekonac lokalnych dzialaczy do przechodzenia do nowoczesnej he he he, kazdy sie ustawil w lokalnych ukladach i ma gdzies rysia )
potem kazdy probowal budowac kapital polityczny na KODzie, ofc rezultat tego widzimy jaki jest ... widzimy na tym zdjeciu wszystkie mordy jakie przecietny polak kojarzy z politycznym korytem (po, po2.0, sld, psl) (na marginesie szkoda ze tam jeszcze millera z kaliszem nie ma
:D brakuje kurwy do kompletu )- ktorego chcieli sie pozbyc glosujac na PiS
caly ruch KOD jako taki nie ma szerokiego poparcia i tym bardziej zrozumienia publicznego, na dodatek proba zagospodarowania go przez politykow nadal mu gembe obrony statusu quo przez poprzedni establiszment tylko go podkopujac - i tak na prawde politycy zamiast na tym zyskac to tylko zjebali kod he he he
bo ja osobicie nie poszedl bym na zaden marsz gdzie schetyna z petru sobie piatki przybijaja z jakims pajacem wyciagnietym z kapelusza na potrzeby chwili , sa dla mnie symbolem poprzedniego kolesiostwa, a schetyna w wymiarze turbo
i tutaj np punktuje ich wszystkich Razem i Kukiz, ktorych na tym zdjeciu nie ma, ktorzy daja jasny sygnal, nie jestesmy nimi
taka narracje - opozycja do pis , buduja wszyscy opozycjionisci poza Kukizem, a to ze jest to na reke tez PiSowi , to tylko to wykorzystuja ...
Politycy z opozycji zdaja sie nie rozumiec ze kazdy ma w dupie ich bicie piany, ze tak na prawde licza sie konkretne dzialania, i ze wg mnie najlepszym wyjsciem dla PO/N. bylo by budowanie konstruktywnej opozycji, ktora krytykuje ale wspolpracuje .... ale to by wymagalo pewnej wizji, ale schetyna to karierowicz i tania kurwa a petru jest tylko figurantem i twarza ktory zrobi co mu kaza
tl;rd , wszystkim pasuje na podzial PiS kontra reszta swiata , pisowi bo moze mowic to oni zlodzieje, i rescie swiata ktora stara sie przedstawiac jako ta majaca wyzszosc moralna wytyka wpadki pisowi sama chuja robiac