Nie wiem jak inni, ale ja uwazam, ze porownujac z innymi MMORPG Lineage (jestem wielkim fanem tej gry, wiec nie traktujcie tego jako atak na nia - to po prostu przemyslenia fana
) jest mocno uproszczony i sprowadza sie do posiadania jak najpotezniejszych przedmiotow.
Biorac pod uwage, ze nie ma sie zadnego wplywu na bazowe statystyki (pomijajc wybor rasy), maly wybor skilli, spotkanie dwoch postaci o tym samym levelu i tej samej klasy (ze nie wspomne o walce postaci roznych klas), z takim samym sprzecie sprowadza sie do walki klonow, gdzie taktyka i customizacja postaci nie ma zadnego wplywu na wynik walki - pomijajac fakt, ze jeden rzut oka wystarczy zeby wiedziec na co dana postac stac.
Nadchodzacy Chronicle 2 ma szanse zmienic te dziwna jak na wspolczesne MMORPG sytuacje:
http://www.l2orphus.com/forum/index.php?showtopic=32089
Pojawienie sie tatuazy (Dye/Tattoo) - wplywajacych na bazowe statysyki postaci, special abilities w broniach C+ Grade, kolejnych setow wplywajacyh na bazowe statystyki oraz innych zmian, moga, a raczej na pewno urozmaica rozgrywke i wyrownaja szanse.
Miejmy nadzieje, ze to troche zmieni dzisiejszy obraz gry, gdzie pewne klasy postaci sa bezkonkurencyjne w PvP, bo taktyka i customizacja postaci nie ma zadnego wplywu na zdolnosci postaci, bo jednego idrugiego po prostu nie ma
. Mam takze nadzieje, ze C2 wprowadzi pewien element zaskoczenia w PvP i skonczy sie pewne siebie wyszydzanie postaci innych klas przez klasy archerow/dagger userow.
Nie wiem jak Wy, ale ja nie moge sie doczekac na wyjscie C2. Bo dopiero od C2 ta gra ma szanse zaspokoic moje wymagania i stac sie naprawde interesujaca.