Profeta napisał(a):
mhm, w UK za Brexitem głosowali ludzie w terenach dotkniętych przez Chiński eksport, a nie przez eurosocjalizm, czy imigrację
Ja akurat pisałem o tych, którzy byli za pozostaniem w kołchozie?
Profeta napisał(a):
w historii nie było lepszych perspektyw dla młodego człowieka niż w dzisiejszym świecie...
Nie jesteś już raczej młody, więc co ty tam wiesz. Populacja na Ziemi się zwiększa, rynek pracy się kurczy, młodzi coraz chętniej wyciągają rękę po socjal/mieszkają z rodzicami.
Ci co są już ustawieni w życiu (rodzice/dziadkowie) są w znacznie lepszym położeniu niż dopiero wchodzący na rynek, którzy muszą pracować na dwa etaty żeby związać koniec z końcem. Socjaliści zbijają kapitął polityczny na niezadowolonych młodych, obiecując wszelkiego rodzaju rozdawnictwo - a wszystko na kredyt, bo socjalizm to system, który zawsze musi się zawalić pod swoim ciężarem. Nie ma nic za darmo.
Obligacje loteryjne – kolejne szaleństwa rządzącychCytuj:
Polska, pomimo politycznych zmian, nadal kroczy bardzo niebezpieczną ścieżką rządowego rozdawnictwa. Zamiast ściąć zdecydowaną większość wydatków publicznych, przeprowadza się drobne, pozorne cięcia i dokręca śrubę podatkową całemu społeczeństwu. W ostatnim czasie rząd Rumunii zdecydował się na działania, które pokazały, że istnieje alternatywa dla trudnej sytuacji w jakiej znalazło się państwo. Obniżono VAT na żywność z 24 na 9 punktów procentowych, a na wszystkie pozostałe produkty z 24 na 20 punktów procentowych. Przełożyło się to bezpośrednio na wzrost sprzedaży o 15%. Społeczeństwo, które stać na więcej produktów jest bogatsze, a wzrost zamożności przekłada się w konsekwencji na wyższą demografię i wzrost poczucia bezpieczeństwa wśród obywateli. Takie działania rozwiązują więc kolejne problemy, z jakimi borykają się w obecnie kraje europejskie. Mam nadzieje, że politycy dojdą w końcu do podobnych wniosków zanim zostaną usunięci przez zdesperowany i rozwścieczony tłum.
Super partia. Czekam na komentarz Embe.