Jeżeli admin stwierdzi, że warto przenieść topic np do listy kontaktowej gildii to w porządku, nie chciałem jednak śmiecić w sumie już wymarłym wątku, ale do rzeczy.
WoWa grałem od samej premiery ale początki były dosyć burzliwe. Z racji młodego w tedy jeszcze wieku konto dzieliłem na połowę z inną osobą. Potem przyszedł czas, gdzie mogłem zaopatrzyć się w swoje własne konto, które ... z racji funduszy, również dzieliłem na połowę. Potem konto zgodnie ze współwłaścicielem zostało sprzedane - ogłaszałem się tutaj nawet na mmorpg z ofertą sprzedaży. Ostatnia moja przygoda z WoWem była w 2008/2009 roku, gdzie kupiłem konto jeszcze raz i wylewelowałem krasnoludzkiego priesta do 49lvl. Wiem, że WoW w tym czasie i od tego czasu przeszedł mnóstwo zmian i tak naprawdę całej frajdy, która była w Vanilli, poprzez TBC i kolejne dodatki jakie towarzyszyły tej grze (i zmiany - nie zawsze dobre co pewnie większość z Was wie) nikt mi już nie zwróci (no chyba, ze Blizzard w końcu ugnie się i zrobi jakieś Vanilla/Progress serwery). Zastanawiałem się jednak ostatnio czy nie wrócić do grania w WoW mimo już 12 na karku. Dużo osób hypuje ostatni dodatek, a tak naprawdę jest tyle kontentu przeze mnie jeszcze nie odkrytego, że na pewno było by co robić.
Z tego powodu chciałem zapytać, czy istnieje jakieś miejsce w sieci z aktualnymi danymi jeśli chodzi o polskie gildie na serwerach WoW? Chodzi mi o to, że jeśli miałbym zacząć znów grać to chciałbym wstąpić w szeregi gildii z fajnymi ludźmi, z którymi można było by pogadać np na jakimś TSie. Od czasów premiery lub chociaż nawet kilka lat wstecz - wszelkie listy na forach, które udało mi się znaleźć są mocno zdezaktualizowane. Nie wiadomo które gildie jeszcze egzystują, które się rozpadły, które zmieniły nazwę, serwery, frakcje itp. Nie chodzi mi o zbieraninę wszystkich ludzi co popadnie. Wiem, że ceniące sobie kulturę gildię mają swój własny fanpage, metody rekrutacji itd. Profi gildie są nastawione na progress i wymagają ciągłego wstawiennictwa. Mnie zależy na dobrej zabawie wśród "znajomych". Takich, którzy progressują - owszem, ale nie mają nic przeciwko casualowemu graniu innych osób. Fajnie było by gdyby to była gildia z różną ilością membersów, o różnym lvlu, tak by w razie czego zawsze móc poprosić kogoś o pomoc, lub tą pomoc samemu móc nieść.. Strona Alliance, a jeśli chodzi o serwer to może być jakiś PVP lub PVP RP - nie wiem czy słusznie, ale wolę serwery gdzie ich status to HIGH bo jednak w tedy jest też większe prawdopodobieństwo na znalezienie jakiś low lvl altów
. Czy ktoś ma jakiś szerszy obraz i mógłby mi coś polecić? Jakieś gildie lub miejsce, gdzie takowe dane mógłbym sprawdzić i znaleźć gildię odpowiednią dla siebie?