Ja do domu wracam 1 września, więc do tego czasu nie będzie mnie na Cygnusie. Trochę szkoda, bo bym Ci graty skołował. :< Chociarz może to i dobrze... Więcej się nauczysz i zobaczysz.
Obecnie siedzę na 25 poziomie i robię sobię questy. Mój thief to Hargan a magus to... Nukh
Tego drugiego używam tylko do pomagania, stawiania portali etc.
Powinieneś się zdecydować jak chcesz grać. Niektórzy szybko robią ava (50 lvl) i trzepią questy. Inni (np. ja) zatrzymują się na jakimś konkretnym levelu (popularne to 25, 30, 35, 40 i 44) i na nich robią questy. Im niższy masz poziom tym mniejsza szansa, że dostaniesz q do jakiejś nieprzyjemnej krainki. Listę questówek masz na stronkach, które Ci podałem. Questy można brać od 5 poziomu, w DH albo w Midgaardzie. W DH, quest time (przerwa między questami) jest dwa razy krótsza od tej w MG, ale qp (quest points) za wykonanie zadanią dwukrotnie mniejsze. Tzw. full czyli postać z pełnym zestawem questówek to koło 100k qp. Za wykonanie questa masz 10 - 40 qp (losowo) w MG i 5 - 20 w DH.
Przed każdym level-upem proś magów 35 lvl + o levelówki, wbrew pozorom te kilka hp albo mana może mieć później znaczenie.
Do 5 poziomu siedź w Akademi, potem idź na Gnomy do Zniszczonej Kryjówki (7e, se, sw, s, se, e od rynku w DH o ile dobrze pamiętam) i siedź tam do 8, może 9 lvl.