Mendol napisał(a):
TobiAlex napisał(a):
No na pewno bardziej na PC niż na XBOX ONE.
napisz cos wiecej o tej forzy, warta wydania kasy?
Ja jestem zachwycony, ale ja lubię takie arcadówki, więc musisz brać to pod uwagę.
1. Model jazdy jest oczywiście arcadowy, ale w opcjach można powyłączać wszelkiego rodzaju wspomagacze. Można włączyć "realistyczne" zachowania pojazdu, gdy zostanie szkodzony (zużywanie się opon itp. itd.). Niestety model zniszczeń nie istnieje tzn. są tam zarysowania, pęknięcia itp. Ale wiadomo - auta są licencjonowane a nikt nie lubi jak się niszczy ich auta
2. Sam feeling jazdy świetny, myślę że najlepszy z dostępnych gier na rynku (och gdyby The Crew miało ten model jazdy...).
3. Zawartości jest tyle, że nie wiesz za co się wziąć. Wyścigi w zasadzie chyba jakie byś sobie nie wymyślisz od przełajowych po terenach pustynnych, poprzez "normalne" w mistach. Do tego różnego rodzaju drifty, skoki, radary itp. Jest możliwość tworzenia swoich wyścigów (wybierasz miejsce, liczbę okrążeń, samochody jakie mogą w nich brać udział, porę dnia, pogodę).
4. Eksploracja - jak ktoś to lubi to jest tego od groma - zbieranie tablic rabatowych, punkty widokowe, poszukiwania zaginionych samochodów.
5. Wszechobecny klimat tego całego festiwalu. W końcu jesteś szefem tej imprezy
6. Grafika - no nie wiem, co mam napisać, obejrzyj sobie filmiki, jest rewelacyjna jak na ścigałkę z tak ogromnym otwartym światem bez loadingów.
7. Ponoć 350 samochodów. Każdym nie dość, że możesz jeździć, to są dostępne w trybie AutoVista (czy jak to się tam nazywa).
8. Rozbudowany tuning zarówno wizualny jak i techniczny. Rozbudowany tryb malowania aut.
9. Ciekawy patent z oponentami - grasz tak jakby z innymi graczami, których styl jazdy jest symulowany na podstawie tego, jak oni grają w swojej grze. Twój Driveatar (jakoś tak to się nazywa) też bierze udział jako oponent u innych gracz. Co jakiś czas dostajesz podsumowanie w ilu wyścigach brał udział i za to dostajesz kasę.
10. Jest bardzo rozbudowany tryb online, ale jeszcze za bardzo się w niego nie zagłębiałem (przeraziła mnie ilość ikon na mapie po wejściu w tryb online
Jest tego od groma. Można tworzyć swoje kluby, można przejść kampanię w trybie co-op itp.
Dwie rzeczy wkurzają, ale to kwestia przyzwyczajenia i założeń gry a nie błędy - ruch lewostronny (Australia) i brak glin.
Sam musisz zdecydować. Ja uważam, że 239 zł to dużo kasy jak za grę, ale po spędzeniu ok. 8h twierdzę, że nie jest tak źle
Są gry niewiele tańsze a contentu mają tyle, co kot napłakał (piszę ogólnie o grach).