Mendol napisał(a):
ja ze swojego samsunga jestem bardzo zadowolony.
A ja nie, po 3 latach dalej się mocuje z restartami telewizora. Wymieniałem dekoder, kable, na odłączonych urządzeniach również występowały, sprawdzano mi nawet przepływ i jakość przepływu prądu w gniazdku i wszystko jest ok. Trzecią reklamację mi odrzucił Samsung na ich stronie, ponieważ wdłg. serwisu oficjalnego w mieście moim, żadnych restartów nie stwierdzili. Natomiast po zgłoszeniu w serwisie tego że nie naprawili i problem dalej występuje oraz po załączeniu 3 filmów na których restarty są przez 40 minut reklamacja została uwzględniona i aktualnie mój TV jest na oględzinach. Po raz 3 już.
Po wymianie płyty głównej, przez pół roku był spokój, teraz znowu się zaczęło więc przeczuwam że jest to coś grubszego i Samsung umywa od tego ręce jako że mi się skończyła gwarancja. Nie dam im tak łatwo wygrać i będę to reklamować do skutku aż problem zniknie, do tego czas zegara który pokazuje ilość godzin włączenia telewizora się resetuje i ostatnio pokazał 66h
po prawie 3 latach.
A jak to nie pomoże, zgłoszę to do rzecznika bo jestem jawnie walony w beret. W necie aż huczy od restartów pod koniec gwarancji telewizorów Samsunga, pewno jest to tak zrobione aby jakiś limit godzin średni miał na to wpływ. Rozmawiałem również z elektronikiem z duży doświadczeniem i po tej rozmowie w ogóle zostało mi nakreślone jak komponenty w tym kondensatory są zaprojektowane i jak łatwo jest manipulować ludźmi przez to że idą kupić nowy TV po kilku latach.